Home » D:News » Ce spun psihologii despre masturbare: Este benefică sau dăunătoare?

Ce spun psihologii despre masturbare: Este benefică sau dăunătoare?

Ce spun psihologii despre masturbare: Este benefică sau dăunătoare?
Publicat: 19.05.2018
Preadolescenţii descoperă masturbarea întâmplător, lovindu-se de lucruri, frecându-se de diferite obiecte sau online. Adolescenţii se masturbeaza frecvent în lipsa unui partener sexual. Tinerii aduc masturbarea în viaţa de cuplu şi speră că în acest fel intimitatea o să crească în intensitate. Ba mai mult, nici cei trecuţi de prima tinereţe nu renunţă la acest obicei. Şi, totuşi, acest obicei este benefic sau dăunător?
“Adulţii trecuţi 60 de ani se masturbează mai des decât am crede noi cei mai tineri, iar asta din lipsa partenerilor sexuali. Toată lumea se masturbează. Prin masturbare înveţi ce îţi place, cât îţi trebuie să ajungi la orgasm, ce anume te excită şi de ce. Un preadolescent îndoctrinat cu ideea nonpermisivităţii o să dezvolte în timp fobii, iar peste ani, odată ajuns la maturitatea sexuală, nu o să fie capabil să îşi găsească un partener de cuplu cu care să rezoneze’’, precizează psihologul Radu Leca pentru Ce se întâmplă, doctore?!
 
“Punerea în practică a fanteziilor sexuale apropie partenerii de cuplu”
Când devine masturbarea o barieră în buna desfăşurare a relaţiei de cuplu?
 
Masturbarea poate fi o problemă atunci când cuplul este format din indivizi total diferiţi. “Prin masturbare, intimitatea creşte în intensitate, ambii parteneri ajung, simultan sau pe rând, prin stimulare manuală (şi orală), la orgasm. Punerea în practică a fanteziilor sexuale apropie partenerii de cuplu.
 
Am exemplul cel mai grăitor: 18 zile pe lună, Andrei ajungea acasă târziu şi singura lui dorinţă era să facă baie cu partenera lui. În acest timp, sexualitatea se manifesta pozitiv, partida de sex începea prin masturbare şi stimulare orală’’, mai spune specialistu
 
Citeşte continuarea pe  CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase