Home » D:News » Metodele de contracepţie pe care le poţi utiliza după sarcină

Metodele de contracepţie pe care le poţi utiliza după sarcină

Metodele de contracepţie pe care le poţi utiliza după sarcină
Publicat: 22.05.2018
Multe femei se întreabă când trebuie să înceapă să folosească metodele contraceptive după ce au dat naştere copilului. Acest lucru depinde de modul în care este hrănit copilul. În cazul in care copilul este hrănit exclusiv la sân, de cele mai multe ori ovarul nu va începe să funcţioneze până la diversificare, deci nu va avea loc ovulaţia. Perioada de fertilitate poate reveni însă în orice moment, după aproximativ şase săptămâni de la naşterea bebeluşului.
O femeie poate deveni fertilă cu aproximativ două săptămâni înainte de prima menstruaţie de după naştere. Astfel, trebuie reţinut faptul că nu exista niciun semn care să confirme la timp revenirea fertilităţii. Aşadar, e nevoie de precauţie! Iată 5 metode de contracepţie pe care le poţi utiliza după sarcină!
 
1.Diafragma
 
Poţi folosi o diafragmă de fiecare dată când doreşti să ai contact sexual. Diafragma este un disc moale, circular din cauciuc sau silicon, care se introduce adânc în vagin. Medicul ginecolog sau o asistentă medicală îţi pot prescrie această diafragmă, dar nu imediat după sarcină, ci la aproximativ două luni, deoarece abia atunci colul uterin îşi revine la forma iniţială. „Diafragma este eficientă într-o proporţie de 92%, aproximativ 96%, atât timp cât este utilizată în mod corespunzător, eventual şi cu un spermicid”, afirmă medicul ginecolog Silviu Iştoc.
 
2.Pilula simpla
 
Poţi utiliza pilula simplă dacă alăptezi, deoarece aceasta nu va afecta nou-născutul. Aceasta este definită astfel deoarece spre deosebire de pilula combinată nu conţine estrogen ci doar o cantitate redusă de progestină. Pilula simplă se ia zilnic, la aceeaşi oră, fără întrerupere între folii. Dacă uiţi să iei pastila la ora stabilită, nu poţi întârzia administrarea ei mai mult de 2-3 ore.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase