Home » D:News » Aspectele de care trebuie să ţi cont pentru a afla dacă ai un copil supraponderal

Aspectele de care trebuie să ţi cont pentru a afla dacă ai un copil supraponderal

Aspectele de care trebuie să ţi cont pentru a afla dacă ai un copil supraponderal
Publicat: 22.05.2018
Ai un copil foarte mic dar ai descoperit că ştie chestii atât de complicate încât par dificile şi pentru tine? Sau a văzut pentru prima dată cu pian, s-a aşezat în faţa lui şi în loc să zdrăngăne fără sens ca orice copil a executat câteva arpegii de parcă mai facuse asta de câteva ori? Sau poate are o memorie fantastică sau talente neobişnuite?
Ei bine, este posibil să ai un copil supradotat şi cel mai bine pentru el este să îl descoperi şi să îi oferi educaţia de care are nevoie pentru a se dezvolta cât mai armonios posibil. Iată cum identifici un copil supradotat şi ce trebuie să faci în privinţa lui.
 
De ce este bine să identifici un copil supradotat
Pentru copiii talentaţi, învăţarea este importantă pentru dezvoltarea lor cât mai armonioasă. Cel mai mare beneficiu al copilului pe care îl va avea copilul tău dacă este identificat ca fiind supradotat este că vei înţelege nevoile lui de învăţare, iar atunci când le înţelegi găseşti cea mai bună modalitate de a le sprijini şi încuraja.  Şi sprijinindu-i nevoile de învăţare îi susţii dezvoltarea şi starea generală de bine. Spre exemplu, este bine ca unii copii talentaţi să înceapă şcoala mai devreme, în timp ce alţii o pot începe la fel de bine la vârsta obişnuită. Un copil cu o abilitate deosebită ar putea evolua foarte bine într-o clasă normală, dacă profesorul îi poate oferi un ajutor suplimentar, mai multă atenţie şi teme mai dificile faţă de cele ale colegilor săi. Dar copiii foarte înzestraţi vor avea nevoie de oportunităţi de învăţare care sunt cu doi sau mai mulţi ani înaintea clasei în care ar trebui să se afle conform vârstei.
 
Dacă ai un copil talentat şi este identificat devreme, poate începe să se bucure de oportunităţi de a învăţa. Identificarea precoce îţi poate ajuta copilul:
 
Să dobândească oportunităţi de învăţare potrivite vârstei lui mentale, nu biologice, încă de la nivel preşcolar
Să înceapă să îşi dezvolte talentele în ariile de abilităţi naturale
Să evite câteva dintre provocările pe care le întâmpină copiii supradotaţi, spre exemplu plictiseala acasă, la grădiniţă sau la şcoală.
Cu testele IQ, merită menţionat faptul că rezultatele testelor ar putea fi mai fiabile pentru copiii cu vârsta de peste şase ani. De asemenea, copiii cresc şi se schimbă repede. Aceasta înseamnă că rezultatele testului IQ al copilului tău  la patru ani pot fi diferite de rezultatele obţinute la şase ani. Copiii mai mici ar putea rezista, de asemenea, la un proces de testare a IQ-ului de 60-90 minute pentru a rămâne concentraţi.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase