Home » D:News » SUA vrea să lanseze sateliţi pentru urmărirea noilor rachete hipersonice ale Rusiei

SUA vrea să lanseze sateliţi pentru urmărirea noilor rachete hipersonice ale Rusiei

SUA vrea să lanseze sateliţi pentru urmărirea noilor rachete hipersonice ale Rusiei
Publicat: 28.05.2018
Pentagonul doreşte să desfăşoare senzori în spaţiu pentru a umple locurile oarbe din sistemul anti-rachetă al ţării, ca urmare a testelor rachetelor hipersonice ruseşti care sunt nedetectabile cu excepţia primei faze a lansării.

Aceasta nu este o idee nouă, dar a început să ia formă recent, iar în 2020, administraţia Trump doreşte să caute fonduri pentru elaborarea unei constelaţii de senzori de monitorizare a rachetelor, scrie Space News.

Până acum, au fost lansaţi doar doi sateliţi experimentali pe vremea administraţiei lui George W. Bush care încă se află pe orbită, deşi au existat discuţii în sensul creării unei reţele de sateliţi în ultimele şase administraţii prezidenţiale.

Conform lui Tom Karako, cercetător la Center for Strategic and International Studies, „punctul înalt din spaţiu este avantajos în urmărirea acestor obiecte care se deplasează cu viteze foarte mari”.

Totuşi, cu Rusia, dar şi cu China, care sunt deja în faze avansate de dezvoltare ale acestor arme, Karako adaugă şi că „trebuie să ne mişcăm mai repede. Nu ar trebui să aşteptăm pentru bugetul din 2020. Dacă luăm în serios nevoia de viteză, trebuie să fie o ajustare pentru bugetul din 2019”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum arată maşina supersonică. Este o „rachetă” care poate depăşi 1.600 de km/h GALERIE FOTO+VIDEO

Rusia a proiectat o arma hipersonică IMBATABILĂ. Este mai rapidă decât orice tip de sistem antirachetă existent

Primii sateliţi interplanetari ce se îndreaptă spre Marte au transmis primul semnal către Pământ. Ce înseamnă ”Polo”?

Era Spaţială a devenit o realitate. Există atât de mulţi sateliţi în spaţiu încât o inovaţie care implică folosirea dronelor pentru realimentarea şi reparaţia lor este crucială

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase