Home » D:News » Cum o bombă de lavă a secţionat piciorul unui bărbat

Cum o bombă de lavă a secţionat piciorul unui bărbat

Cum o bombă de lavă a secţionat piciorul unui bărbat
Publicat: 26.05.2018
Atunci când te gândeşti că o erupţie vulcanică te-ar putea ucide iei în calcul lava încinsă, fisurile din care ies vapori fierbinţi şi norii de cenuşă. Multe persoane nu consideră periculoase rocile încinse ce sunt aruncate de vulcan.

Atunci când fluxul de lavă explodează se formează ,,bombele de lavă”. Conform Live Science, o astfel de bombă l-a lovit recent pe Darryl Clinton, un  localnic din Hawaii. Lava întărită a fost aruncată dintr-o fisură ce se afla la 91 de metri de Clinton. Piatra a dat foc verandei pe care se afla şi i-a secţionat bărbatului piciorul până la os. 

,,A fost cel mai puternic impact pe care l-am resimţit până acum”, a declarat Clinton. ”Am fost lovit în trecut de valuri uriaşe şi de alte obiecte. A fost incredibil de puternic şi fierbinte,” a adăugat el. 

În prezent, Clinton se recuperează la spital, însă va putea merge din nou peste şase săptămâni. Este prima persoană rănită grav de către erupţia vulcanului Kilauea. Însă dacă şi alte persoane se vor aventura în apropierea vulcanului cazul nu va fi particular. 

Ce sunt bombele de lavă? 

Bombele de lavă sau bombele vulcanice sunt bucăţi parţial topite de lavă ce au fost aruncate în timpul erupţiei, s-a întărit la contactul cu aerul şi se prăbuşeşte pe sol. Bombele de lavă pot fi aruncate la o înălţime de peste 1.000 de metri şi pot ajunge la sol având încă o temperatură extrem de ridicată ce poate incendia locuinţe. În funcţie de mărimea şi vâscozitatea bilei de lavă, aceste bombe îşi pot schimba forma, devenind mai netede şi mai aerodinamice. Din fericire bomba de lavă ce l-a lovit pe Clinton era relativ mică. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase