Home » D:News » Trucurile prin care îţi poţi accelera metabolismul

Trucurile prin care îţi poţi accelera metabolismul

Trucurile prin care îţi poţi accelera metabolismul
Publicat: 28.05.2018
Stimularea metabolismului este sfântul Graal pentru toate persoanele preocupate de o siluetă armonioasă, dar cât de repede arde corpul caloriile depinde de foarte multe lucruri. Unii oameni moştenesc un metabolism rapid. Bărbaţii au tendinţa de a arde mai multe calorii decât femeile, chiar şi în timp ce se odihnesc. Pentru majoritatea oamenilor, metabolismul încetineşte constant după vârsta de 40 de ani. Deşi nu poţi controla vârsta, sexul sau genetica, există şi alte modalităţi de îmbunătăţire a metabolismului. Iată 5 dintre ele.
Creşte-ţi masa musculară
 
Nu, nu zice nimeni să te transformi în culturist de performanţă, dar corpul tău arde mereu calorii, chiar dacă nu faci nimic. Această rată metabolică în repaus este mult mai mare la persoanele cu mai mulţi muşchi. Fiecare kilogram de muşchi foloseşte aproximativ 15 calorii pe zi doar pentru a se susţine, în timp ce fiecare kilogram de grăsime arde doar 5 calorii zilnic. Această mică diferenţă se poate adăuga în timp. După o sesiune de antrenament de forţă, muşchii sunt activi pe tot corpul, crescând rata medie zilnică a metabolismului.
 
Bea multă apă
 
Corpul are nevoie de apă pentru a procesa calorii. Dacă eşti chiar şi puţin deshidratat, metabolismul tău poate încetini. Într-un studiu recent s-a observat că, adulţii care au băut opt sau mai multe pahare de apă pe zi au ars mai multe calorii decât cei care au băut patru. Pentru a rămâne hidratat, bea un pahar de apă sau altă băutură neîndulcită înainte de fiecare masă şi gustare. De asemenea, gustări pe fructe şi legume proaspete, care conţin în mod natural apă, sunt mai degrabă recomandate decât covrigei sau chipsuri.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase