Home » D:News » Cum este afectată fertilitatea de kilogramele în plus

Cum este afectată fertilitatea de kilogramele în plus

Cum este afectată fertilitatea de kilogramele în plus
Publicat: 04.06.2018
Cu toţii ştim că greutatea în exces poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii, însă acum există dovezi şi mai clare referitoare la efectele pe care supraponderabilitatea le are asupra fertilităţii.

Ciclul menstrual regulat este dat de o balanţă hormonală. Femeile supraponderale sau obeze au niveluri mai crescute ale unui hormon numit leptină, care produce ţesutul gras. Acest lucru poate afecta balanţa hormonală şi poate conduce la scăderea fertilităţii, potrivit unui studiu prezentat de The Independent. 

Cantitatea şi distribuţia grăsimii corporale afectează ciclul menstrual prin întermediul unei serii de mecanisme hormonale. Cu cât mai multă greutate în exces şi mai multă grăsime abdominală, cu atât mai mare este riscul de apariţie a problemelor legate de fertilitate, scrie Gândul

Greutatea în exces, în special excesul de grăsime abdominală este asociat cu rezistenţa la insulită (atunci când corpul trebuie să producă mai multă insulină pentru a menţine nivelurile de zaharuri din sânge în limite normale) şi niveluri scăzute de globulină, hormon al sexului, o proteină care este implicată în procesul de reglare a hormonilor sexuali estrogen şi androgen. 

Acest lucru creşte riscul de menstruaţii neregulate, care, la rândul lor, contribuie la reducerea fertilităţii. Un studiu arăta că femeile obeze aveau şanse mai mici de a rămâne însărcinate în decursul unui an decât femeile cu greutate normală.

Schimbările în balanţa hormonală pot conduce şi la creşterea riscului de anovulaţie, moment în care ovarele nu mai eliberează niciun ovul. Femeile cu un indice de masă corporală peste 27 sunt de trei ori mai predispuse la apariţia anovulaţiei decât femeile cu o greutate corporală normală.

Citeşte continuarea în Gândul!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase