Home » D:News » Acestea sunt fructele recomandate în curele de slăbire

Acestea sunt fructele recomandate în curele de slăbire

Acestea sunt fructele recomandate în curele de slăbire
Publicat: 04.06.2018
Cunoscute încă din antichitate, caisele sunt cultivate şi la noi în ţară. Culoarea lor poate varia de la portocaliu mai pal pâna la portocaliu intens, uneori şi cu zone de roz, în funcţie de cât sunt de coapte. Gustul lor este unul dulce, uşor acrişor atunci când nu sunt foarte coapte. Beneficiile lor nu pot fi însă trecute cu vederea.
 
O porţie de 100 g caise (aproximativ 3 bucăţi) proaspete conţin numai 48 kcal, cu 11 % carbohidraţi, 1.5 % proteine şi niciun gram de lipide. „Sunt fructe în care întâlnim micronutrienţi precum carotenoizii, o familie de peste 600 de substanţe care se găsesc în plante şi care sunt transformate de organism în vitamina A. Aceştia se găsesc în fructe şi legume verzi, galbene şi portocalii, cum sunt morcovii, dovleacul, cartofii dulci, caisele, spanacul, broccoli.
 
Vitamina A este un antioxidant şi este esenţială în dieta pentru sănătatea ochilor, a pielii, părului, dinţilor şi oaselor). Alţi micronutrienţi pe care îi conţine: vitamina C, vitamina E, magneziu, potasiu, cupru sau mangan, dar şi fibre. Necesarul de fibre pentru un adult este de aproximativ 14 g pentru fiecare 1000 kcal, 3 caise proaspete aducând 2 g fibre”, precizează nutriţionistul Mihaela Posea pentru Ce se întâmplă, doctore?
 
Conţinut caloric scăzut
Trei caise  fac o gustare comodă pentru persoanele aflate la dieta (48 de kcal conţinute de 100 g de caise Astfel, o gustare de aproximativ şase caise are sub 100 kcal şi reprezinta echivalentul a doar 4 pătrăţele de ciocolată, 15 migdale sau o treime de covrig.
 
Cantitate decentă de fibre
Fibrele alimentare încetinesc absorbţia glucidelor, îmbunătăţind astfel controlul glucozei sangvine (glicemia).  De asemenea, sunt implicate în menţinerea unei stări de saţietate prelungite şi în reglarea  tranzitului intestinal. „De foarte multe ori, regimurile alimentare restrictive sunt sărace în fibre datorită accentului pus pe proteine şi blamării carbohidraţilor. Avem numeroşi pacienţi care sosesc în clinica noastră convinşi că un regim de scădere în greutate presupune eliminarea carbohidraţilor din alimentaţie. În realitate, într-un regim de scădere în greutate se poate menţine un raport între cele 3 mari grupe de macronutrienţi care nu presupune eliminarea niciuneia”, adaugă specialistul.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase