Home » D:News » Alimente benefice pentru detoxifiere şi un metabolism bun

Alimente benefice pentru detoxifiere şi un metabolism bun

Alimente benefice pentru detoxifiere şi  un metabolism bun
Publicat: 18.06.2018
Ai arsuri la stomac, te balonezi deseori şi întregul tău organism pare să nu mai funcţioneze aşa cum trebuie? Treci prin toate astea şi te gândeşti să urmezi un program serios de detoxifiere? Noi îţi spunem că există şi alte soluţii. Înainte de toate, e indicat să introduci în programul tău de viaţă câteva alimente ce îţi vor revigora metabolismul şi te vor ajuta să ai mai multă energie. Cu alte cuvinte, te vor readuce pe linia de plutire.
Sfecla
Sfecla conţine multiplii antioxidanţi, iar aceştia au proprietăţi de curăţare şi detoxifiere. Ba mai mult, contribuie la eliminarea deşeurilor din ficat, astfel încât acestea să poată fi livrate mai rapid din organism. De asemenea, sfecla este o sursă uimitoare de fibre şi vitamina C, care acţionează împreună pentru a curăţa sistemul digestiv.
 
Rodia
O jumătate de cană de rodie oferă 3,5 grame de fibre, aşa că poate avea grijă de sănătatea ta digestivă. Acest superfruct este, de asemenea, ambalat cu polifenoli, un grup de antioxidanţi ce ajută la curăţarea radicalilor liberi şi la combaterea inflamaţiei.
 
Usturoiul
Usturoiul activează enzimele hepatice şi susţine întreg procesul de curăţare al organismului. Nu numai că este cel mai eficient agent antimicrobian (cu aproape 40 de agenţi anti-bacterieni, paraziţi şi virali), dar conţine, de asemenea, o cantitate mare de vitamina C, care stimulează imunitatea şi susţine funcţia hepatică.
 
Apa
Unul dintre primele semne de deshidratare este oboseala. Apa poate fi una dintre cele mai rapide metode de a obţine un impuls energetic şi de a accelera metabolismul. Consumată frecvent, apa ţine la distanţă gazele şi balonarea. Bea apa caldă cu lămâie , mai ales dimineaţa, poate face şi minuni. Acidul citric pe care îl conţin lămâile ajută la eliminarea toxinelor din organism şi la obţinerea unui abdomen plat.
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase