Home » D:News » Peste 160 de persoane au alergat, la Galaţi, 17 kilometri pentru veteranii de război

Peste 160 de persoane au alergat, la Galaţi, 17 kilometri pentru veteranii de război

Publicat: 15.06.2018
Peste 160 de persoane au participat vineri la o acţiune organizată de jandarmi pentru ajutorarea unor veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial. Oamenii au alergat 17 kilometri şi au plătit o taxă de minim 10 lei.
Jandarmeria Galaţi a organizat, vineri, Marşul anual, o acţiune cu caracter umanitar pentru ajutorarea oamenilor în uniformă cu probleme speciale, informează Mediafax.
 
Fiind Centenarul, acţiunea jandarmilor gălăţeni a fost dedicată veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial.
 
La marş au participat 162 de persoane care au parcurs un traseu între unitatea de jandarmi din Galaţi şi o pădure din apropierea oraşului. Participanţii au plătit o taxă de minim 10 lei, banii astfel adunaţi urmând să fie folosiţi pentru sprijinirea a şase veterani care au luptat pe front.
 
La finalul marşului, jandarmii le-au oferit participanţilor o masă în stil cazon.
 
 
”La marş au participat 162 de persoane, atât civili cât şi jandarmi, poliţişti, poliţişti de frontieră, pompieri şi militari. Traseul pe care se desfăşoară marşul are o dificultate medie şi o lungime de 17 kilometri. La finalul cursei toţi participanţii au primit o masă caldă, porţii de fasole cu ciolan pregătite în stil cazon”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi, Cătălin Bădin.
 
Înainte de plecarea în marş a fost organizată o ceremonie în cadrul căreia veteranii au fost avansaţi în grad.
 
La acţiunea Jandarmeriei Galaţi nu au putut participa toţi veteranii invitaţi din cauza vârstei înaintate.
 
”Este a patra ediţie a acţiunii, iar anul acesta fiind an centenar, atenţia a fost îndreptată către şase veterani de război. Am hotărât să facem o festivitate de avansare în gradul următor la care au participat comandanţii de unităţi de la Poliţia de Frontieră, de la Jandarmerie şi de la Căi Ferate, au fost avansaţi în grad trei veterani de la grăniceri, jandarmi şi căi ferate. Acţiunea se desfăşoară şi pentru un ofiţer de cavalerie în vârstă de 102 ani, care a fost luat prizonier la Cotul Donului. El a reuşit să fugă şi apoi s-a retras cu regimentul său către România. De asemenea, un subofiţer de infanterie şi un ofiţer de pompieri nu au putut veni din cauza stării de sănătate”, a declarat Cătălin Bădin.
 
Veteranii care nu au putut participa la ceremonia organizată de jandarmi vor primi distincţiile la domiciliu.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase