Home » D:News » Un artist australian a stat îngropat timp de trei zile pentru artă de protest

Un artist australian a stat îngropat timp de trei zile pentru artă de protest

Un artist australian a stat îngropat timp de trei zile pentru artă de protest
Publicat: 20.06.2018
Un artist australian, Mike Parr, a fost adus la suprafaţă, duminică noapte, în localitatea Hobart din Tasmania, după ce a petrecut trei zile îngropat sub o porţiune de carosabil, arată abc.net.

Mai bine de 1.000 de australieni au ţinut să fie martorii momentului în care conaţionalul lor Mike Parr a fost dezgropat din încăperea în care a stat închis, fără mâncare, timp de trei zile, sub asfaltul de pe Macquarie Street, în oraşul Hobart din Tasmania, potrivit Mediafax.

Cunoscut pentru faptul că, în cadrul lucrărilor sale, obişnuieşte să împingă limitele de rezistenţă ale organismului uman dincolo de ceea ce este considerat suportabil, veteranul artei australiene a intrat în camera subterană joi noapte. Luna iunie este prima de iarnă în Tasmania, cea mai scăzută temperatură din toate timpurile, -13 grade, fiind înregistrată pe insulă în luna iunie 1983.

Nu mai puţin de 3.000 de persoane s-au adunat să urmărească procesul prin care camera în care era amenajat un pat era sigilată cu o dală de ciment ridicată de un excavator.

Momentul a fost prezentat drept un omagiu adus victimelor violenţei totalitare din secolul al XX-lea, indiferent de formele sale ideologice.

Pe de altă parte, reprezentanţi ai Tasmanian Aboriginal Centre’s Heather au considerat gestul lui Parr o insultă, mai ales că nu au fost consultaţi cu privire la modul în care artistul intenţionează să îşi pună în scenă omagiul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase