Home » D:News » Medicii au fost intrigaţi de un caz medical înfiorător în care o umflatură bizară ”umbla” pe faţa unei femei

Medicii au fost intrigaţi de un caz medical înfiorător în care o umflatură bizară ”umbla” pe faţa unei femei

Medicii au fost intrigaţi de un caz medical înfiorător în care o umflatură bizară ”umbla” pe faţa unei femei
Publicat: 24.06.2018
Înainte de a ajunge la spital, femeia în vârstă de 32 de ani din Rusia a urmărit cum umflătura se mişcă pe faţă. După cinci zile, a migrat deasupra ochiului drept, iar după încă 10 zile a ajuns în buza superioară. Ajunsă la spital, doctorii au descoperit că era vorba despre o infestare cu un vierme parazit din specia Dirofilaria repens.

Aceşti viermi lungi infestează în mod normal câini, pisici, vulpi şi alte mamifere sălbatice şi trăiesc în ţesutul de sub piele, conform rapoartelor anterioare. Oamenii sunt gazde accidentale, cu alte cuvinte, nu suntem locul în care un astfel de vierme doreşte să ajungă şi odată ce este aici, nu se poate reproduce, scrie Live Science.

Viermii se răspândesc prin muşcăturile de ţânţari, iar cazuri umane au fost relatate în prăţi din Europa, Asia şi Africa. Femeia din Rusia a călătorit recent într-o zonă rurală de lângă Moscova şi a fost frecvent muşcată de ţânţari.

Dr. Vladimir Kartashev, profesor de medicină la Universitatea de Medicină de Stat din Rostov, Rusia, şi medicul care a tratat-o pe femeie a precizat că, din 1997, există mai mult de 4.000 de cazuri umane de infecţie în Rusia, iar numărul de cazuri raportate au crescut în ultimii ani. În 1997, existau doar opt cazuri, iar în 2012 s-a ajuns la 200 de cazuri de infestare cu D. repens.

Din fericire, tratamentul este relativ simplu: înlăturarea chirurgicală a viermelui, aşa cum s-a întâmplat în cazul femeii, care s-a refăcut complet.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Caz extrem de rar. Un bărbat a stat cu un vierme în creier timp de 4 ani (FOTO)

O boală înfricoşătoare cauzată de un vierme parazit se răspândeşte într-un ritm îngrijorător. ”Este ca şi cum ai avea un glonţ care se mişcă încet prin creier”

A mâncat peşte crud aproape în fiecare zi – până când un vierme de un metru şi jumătate lungime i-a ieşit din corp. ”A renunţat la sushi după asta”

Caz medical bizar şi extrem de dăunător: în ochiul unui adolescent a fost găsit un vierme parazit viu

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase