Home » D:News » Cum poate fi ţinut sub control astmul, o maladie cu mai multe feţe

Cum poate fi ţinut sub control astmul, o maladie cu mai multe feţe

Cum poate fi ţinut sub control astmul, o maladie cu mai multe feţe
Publicat: 25.06.2018
Astmul este o boală cronică ce afectează căile respiratorii şi se manifestă printr-o hiper-reactivitate bronşică. Aceasta facilitează apariţia unor episoade recurente de tuse, dispnee, anxietate, în special noaptea şi dimineaţa. Afecţiunea nu poate fi vindecată, dar cei diagnosticati cu astm pot duce o viaţă normală, activă, asta dacă respectă câteva reguli simple.

Astmul poate provoca respiraţie şuierătoare, senzaţie de strâmtorare la nivelul pieptului şi tuse. Deşi afecţiunea nu poate fi vindecată, aceasta poate fi ţinută sub control prin reducerea şi prevenirea atacurilor de astm, denumite şi episoade.

Astmul este cea mai frecventă boală cronică la copii. Acesta este unul dintre motivele pentru care incidenţa este mai mare la această categorie de vârstă: 55% dintre copiii diagnosticaţi cu astm au avut la un moment dat un atac, faţă de 49% dintre adulţii cu aceeaşi afecţiune.

Simptomele care anunţă astmul

  • Tuse, mai ales noaptea
  • Respiraţie şuierătoare
  • Dificultăţi de respiraţie
  • Dureri şi presiune în piept

Fiecare persoană diagnosticată resimte diferit această afecţiune.  Este posibil să nu aibă aceste simptome sau să fie încercată de unele total diferite. Cei care suferă de această boală pot avea un randament scăzut şi pot fi încercaţi de o stare de letargie. Simptomele pot varia, de asemenea, de la uşoare la severe, de la un atac de astm până la altul.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase