Home » D:News » Muzeul Municipiului Bucureşti şi-a relansat platforma online. Ce se prezintă publicului

Muzeul Municipiului Bucureşti şi-a relansat platforma online. Ce se prezintă publicului

Muzeul Municipiului Bucureşti şi-a relansat platforma online. Ce se prezintă publicului
Publicat: 04.07.2018
Noul site al Muzeului Municipiului Bucureşti a fost lansat miercuri şi încearcă să prezinte publicului viaţa de zi cu zi a muzeelor şi caselor memoriale din componenţa instituţiei, precum şi activitatea de investigare a reperelor istorice ale oraşului întreprinsă de cercetători, arată un comunicat.

Muzeul Municipiului Bucureşti (MMB) a lansat, miercuri, platforma online într-o formulă care încearcă să aducă la îndemâna publicului, fie că este vorba despre ecranul computerului sau de cel al telefonului, activităţile instituţiei, scrie Mediafax.

Muzeografii vor să profite de tehnologie în acest mod pentru a intra în contact cu publicul nu numai prin anunţuri, ci şi printr-un traseu virtual prin colecţiile şi proiectele muzeelor şi caselor memoriale din componenţa MMB.

„Noul site este interactiv, dinamic, reflectă realitatea muzeală în text, imagine, audio şi video. Cu rubrici noi, cu un conţinut editorial adaptat nevoilor moderne de accesare a informaţiei. Cu o viaţă a muzeului ce se dezvăluie publicului în fiecare zi. Muzeul Municipiului Bucureşti are în componenţa sa 12 muzee şi case memoriale ale căror date de contact şi activitate sunt mult mai bine reliefate. De asemenea, sunt evidenţiate detaliile referitoare la posibilitatea conectării prin reţele sociale cu fiecare în parte. Am creat o interfaţă complexă, care să reflecte prompt şi complet întreaga activitate deoarece MMB s-a afirmat ca fiind un centru informaţional, cultural şi educaţional, centru activ al unei reţele de organizaţii, devenind un punct de reper pentru comunităţile culturale bucureştene, precum şi pentru mediul academic şi ştiinţific”, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Secţiuni noi ale site-ului muzeulbucurestiului.ro sunt dedicate publicaţiei lunare pe care instituţia o distribuie gratuit vizitatorilor, Bucureşti în 5 minute, transformată în blog, şi unei zone Podcast în care sunt prezentate materiale în format audio.

„Muzeul Municipiului Bucuresti îşi doreşte să fie în acelaşi pas alături de comunitate pentru a putea deveni pe deplin o proiecţie culturală a acesteia. Noua variantă de site a MMB îşi propune să împlinească un obiectiv foarte important al muzeului şi anume să realizeze o sincronizare de proiecţii culturale în funcţie de vârste, paliere profesionale, educaţie, aşteptări în inovaţie, originalitate. Deoarece comunitatea are un ritm constant de modernizare, iar muzeul trebuie să facă parte integrantă din această mişcare, au fost reconfigurate reprezentarea şi mesajul muzeului prin noua variantă de site a MMB”, spune Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului Bucureşti.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase