Home » D:News » Guvernatorul regiunii Chiang Rai confirmă: patru băieţi au fost scoşi din peştera unde au stat blocaţi 15 zile

Guvernatorul regiunii Chiang Rai confirmă: patru băieţi au fost scoşi din peştera unde au stat blocaţi 15 zile

Guvernatorul regiunii Chiang Rai confirmă: patru băieţi au fost scoşi din peştera unde au stat blocaţi 15 zile
Publicat: 08.07.2018
Guvernatorul regiunii Chiang Rai, Narongsak Osotthanakorn, a confirmat că patru din cei 13 sportivi blocaţi în peştera Tham Luang din Thailanda au fost scoşi la suprafaţă, în urma operaţiunilor de salvare, relatează site-ul cotidianului The Guardian.
În cadrul unei conferinţe de presă, oficialul thailandez a anunţat că operaţiunile vor fi reluate în 10 sau 12 ore.
 
Operaţiunea de salvare a celor 13 sportivi reprezintă un efort internaţional, echipa fiind alcătuită din experţi din Marea Britanie, SUA, China, Australia, Japonia, Laos şi Myanmar.
 
Băieţii s-au deplasat un kilometru sub apă, iar primul a ieşit la suprafaţă în jurul orei locale 17.40.
 
Un membru al poliţiei thailandeze a confirmat că trei ambulanţe, în care au fost transportaţi copiii scoşi din peşteră, au ajuns la spital.
 
Eve Tapanya, oficial din cadrul Poliţiei Turismului, a informat că aceştia nu se află într-o stare „foarte rea”.
 
Spitalul din Chiang Rai se află la o oră distanţă de peştera în care au fost blocaţ copiii. Doctorii şi asistentele s-au pregătit cu câteva zile înainte pentru a primi sportivii salvaţi.
 
Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani şi antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declaraţi dispăruţi în data de 23 iunie. După ce aceştia au intrat în subteran, ploaia torenţială a cauzat inundarea peşterii. 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase