Home » D:News » Metoda inteligentă prin care îţi poţi educa copilul

Metoda inteligentă prin care îţi poţi educa copilul

Metoda inteligentă prin care îţi poţi educa copilul
Publicat: 16.07.2018
Pregăteşte-l pe cel mic pentru viitor, dezvoltă-i respectul de sine şi ai grijă să crească frumos. Consecinţele actelor tale de acum se vor răsfrânge asupra lui toată viaţa.
Dacă vrei să-ţi pregăteşti copilul pentru viitor, trebuie să-l ajuţi să-şi dezvolte o imagine de sine puternică şi mai ales pozitivă. La fel de importante sunt însă şi autodisciplina (ceea ce adesea le lipseşte), aptitudinile sociale şi emoţionale şi simţul responsabilităţii (de la vârste cât mai fragede). Trebuie să începi din timp să lucrezi la toate aceste aspecte, chiar de când cel mic merge la grădiniţă şi începe să intre zilnic în contact cu persoane din afara familiei. Este o responsabilitate enormă şi o misiune destul de greu de realizat. Noi îţi aratăm cum te ajută pe tine şi mai ales pe copilul tău educaţia bazată pe inteligenţa emoţională.
 
Principii pentru fiecare zi
Educaţia bazată pe gestionarea sentimentelor nu este doar o modă sau un simplu instrument al psihologilor, ci este o metodă eficientă de a-ţi folosi cunoştinţele şi talentul pentru a avea o relaţie bună cu copilul tău. În acest tip de educaţie nu faci altceva decât să-ţi foloseşti cunoştinţele şi abilităţile afective pentru a-l învăţa cum să reacţioneze la situaţiile sociale. Trebuie să ţii cont de câteva lucruri care te vor ajuta să gestionezi corespunzător relaţia cu cel mic.
 
Construieşte-i de mic stima de sine
  • Laudă-l pentru fiecare lucru bun pe care îl face, indiferent de cât de nesemnificativ pare, dar mai ales pentru efortul pe care îl face pentru a-l realiza. Cel mic are nevoie de încurajarea ta permanentă.
  • Evită să îi faci morală. O abordare pozitivă va avea rezultate mult mai bune. Explică-i cum vrei să facă un lucru, nu-l critica pentru că a greşit
 
Citeşte continuarea pe CSID
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase