Home » D:News » Toţi membrii echipei de fotbal şi antrenorul au fost salvaţi din peştera din Thailanda, însă nu se vor putea întoarce imediat la familiile lor

Toţi membrii echipei de fotbal şi antrenorul au fost salvaţi din peştera din Thailanda, însă nu se vor putea întoarce imediat la familiile lor

Toţi membrii echipei de fotbal şi antrenorul au fost salvaţi din peştera din Thailanda, însă nu se vor putea întoarce imediat la familiile lor
Publicat: 10.07.2018
Operaţiunea de salvare a celor 13 persoane captive în peştera din Thailanda s-a încheiat. Toţi membrii echipei de fotbal şi antrenorul au fost scoşi la suprafaţă. Însă chiar şi după încheierea operaţiunilor de salvare, copiii nu se vor putea reîntoarce la familiile lor.

Toţi membrii echipei de fotbal thailandeze vor fi puşi în carantină imediat ce sunt scoşi din peşteră. Conform Live Science, peşterile sunt locuri pline de bacterii şi virusuri, iar medicii se vor asigura că cei 12 copii şi antrenorul lor nu au fost infectaţi în decursul perioadei petrecute în subteran. 

„Principala grijă este reprezentată de prezenţa liliecilor în peşteri. Aceste animale pot transmite diferite boli infecţioase, inclusiv turbare”, a declarat dr. Amesh Adalka din cadrul John Hopkins Center for Health Security din Baltimore. 

Momentan nu se ştie dacă membrii echipei de fotbal au fost expuşi liliecilor din peşteră. Dacă medicii vor suspecta orice contact cu o astfel de creatură, copiilor şi antrenorului le va fi administrat un vaccin pentru prevenirea infecţiei cu rabie. De asemenea, şi dejecţiile liliecilor reprezintă o problemă. „Anumite tipuri de fungi se pot dezvolta în fecalele de liliac”, a declarat Adalja, iar inhalarea sporilor poate duce la infecţii pulmonare precum criptocoză sau histoplasmoză. 

Unele dintre simptomele acestor afecţiuni s-ar putea să nu apară în timpul pe care băieţii îl vor petrece în carantină, a mai declarat Adalja. În unele cazuri poate dura luni sau ani până când fungii ajung să producă probleme. 

O altă problemă este reprezentată de leptospiroză, o infecţie bacteriană care poate provoca sângerare în interiorul plămânilor, sau meningită. 

Cei 12 sportivi minori şi antrenorul lor au rămas blocaţi în data de 23 iunie în interiorul peşterii Tham Luang din nordul Thailandei, în urma unei ploi torenţiale.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase