Home » D:News » Există o creştere alarmantă a cazurilor de HIV/SIDA, în special în rândul adolescentelor

Există o creştere alarmantă a cazurilor de HIV/SIDA, în special în rândul adolescentelor

Există o creştere alarmantă a cazurilor de HIV/SIDA, în special în rândul adolescentelor
Publicat: 29.07.2018
Adolescenţii, în special persoanele de sex feminin, sunt cele mai expuse categorii de persoane care se confruntă cu SIDA, aproximativ 30 de adolescenţi fiind infectaţi în fiecare oră cu virusul HIV, conform unui raport prezentat miercuri de UNICEF, informează Reuters.
Dintre cele 30 de cazuri apărute la fiecare oră în anul 2017 şi care au afectat adolescenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, aproximativ 20 de persoane, însemnând două treimi, sunt de sex feminin, a anunţat organizaţia, aceasta reprezentând ”atât o criză de sănătate, cât şi o criză a agenţiei”.
 
Deşi în ultimele două decenii lupta împotriva SIDA a înregistrat un progres substanţial, procesul de prevenţie a apariţiei unor noi infecţii în rândul copiilor şi adolescenţilor a încetinit, se arată în raport, scrie Mediafax.
 
De asemenea, în raport se precizează că răspândirea epidemiei în rândul adolescentelor este influenţată de începerea relaţiilor sexuale de la vârste fragede, inclusiv cu persoane mai în vârstă, sărăcie, lipsa accesului la servicii de consiliere personală şi controale periodice ale stării de sănătate.
 
”În cele mai multe ţări, femeile şi fetele nu au acces la informaţii, servicii de sănătate sau chiar puterea de a spune nu sexului neprotejat”, a afirmat Henrietta Fore, director general UNICEF. ”Virusul HIV se propagă în rândul celor mai vulnerabile şi marginalizate societăţi, adolescentele fiind situate în centrul acestei crize”, a adăugat aceasta.
 
Raportul UNICEF, prezentat miercuri în cadrul conferinţei SIDA care are loc la Amsterdam, precizează că 130.000 de copii şi adolescenţi de 19 ani sau chiar mai puţin au decedat anul trecut din cauza SIDA, în timp ce 430.000 de persoane, aproximativ 50 pe oră, reprezintă noi cazuri de infectare cu HIV.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase