Home » D:News » De ce unele persoane au mai mult succes la locul de muncă decât altele?

De ce unele persoane au mai mult succes la locul de muncă decât altele?

De ce unele persoane au mai mult succes la locul de muncă decât altele?
Publicat: 17.08.2018
Abilităţile tehnice, anii de experienţă şi diplomele obţinute nu sunt, de cele mai multe ori, suficiente pentru un parcurs profesional excepţional. Care este motivul pentru care unele persoane au mai mult succes la locul de muncă decât altele?
„Ar trebui să nu facem din intelectul nostru un Dumnezeu. Are, desigur, muşchii săi puternici, dar nu are personalitate” este unul dintre citatele lui Albert Einstein, răspândit pe internet, care oferă un posibil motiv al performanţei diferite în carieră a unor angajaţi cu pregătire similară.
 
Un studiu recent citat de psiho­logul Travis Bradberry într-un articol publicat pe platforma weforum.com, realizat pe baza unor interviuri cu 500 de lideri de business din întreaga lume, şi-a propus să afle ce apreciază cel mai mult angajatorii la un angajat. Cercetătorii au vrut să afle de ce unele persoane au succes mai mult la locul de muncă decât altele, iar răspunsul a fost unul la care probabil mulţi nu s-au gândit: personalitatea.
 
Potrivit articolului, 78% dintre liderii de business au răspuns că apreciază cel mai mult la un angajat personalitatea, mai mult chiar decât apropierea culturală (53%) sau abilităţile angajatului (39%).
 
Principala întrebare care derivă din acest răspuns este  „Ce înseamnă personalitatea?”. Când liderii de business au spus „personalitate”, este posibil să nu fi înţeles în totalitate cuvântul. Personalitatea este compusă dintr-un set stabil de preferinţe şi tendinţe prin care abordăm situaţiile. A fi introvertit sau extrovertit este un exemplu de trăsătură de personalitate, spune psihologul Travis Bradberry.
 
Continuarea pe Business Magazin.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase