Home » D:News » Bere ruseasca sau cu miere la primul festival de bere artizanală din Timişoara

Bere ruseasca sau cu miere la primul festival de bere artizanală din Timişoara

Bere ruseasca sau cu miere la primul festival de bere artizanală din Timişoara
Publicat: 18.08.2018
Bere roşie, cu ghimbir, miere şi portocole sau bere rusească, cu 12% alcool, sunt doar câteva dintre băuturile care pot fi gustate în cadrul primului festival internaţional de bere artizanală din Timişoara, care are loc în acest sfârşit de săptămână, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Evenimentul dedicat berii artizanale, produsă exclusiv pe cale naturală, fără ajutorul adjuvanţilor chimici, are loc în perioada 17 – 19 august, în Parcul Rozelor din Timişoara. Potrivit organizatorilor, sunt prezenţi la festivalul internaţional patru producători de bere artizanală din străinătate, şase producători din România şi unul de cidru, care prezintă peste 40 de sortimente.
 
Printre cei prezenţi la eveniment se numără şi o berărie din oraşul Fot, Ungaria, care produce şase tipuri de bere artizanală, printre care şi berea rusească, cu 12% alcool, sau berea cu ghimbir, miere şi portocale.
 
“Avem şase tipuri de beri, marea majoritate sunt blonde. În afară de berea de grâu, toate sunt nefiltrate şi au alcool de la 4,5 până la 12%. Cea mai tare este berea rusească, care are foarte mult hamei, pentru că legenda spune că ruşii nu ştiau să facă bere şi atunci au încercat să aducă din Europa. Doar că nu rezista la drum şi din această cauză trebuia să se facă o bere foarte puternică, ca să reuşeacă să o ducă până în Rusia, numai că acolo trebuia diluată, dar ei nu au diluat-o şi aşa s-a născut berea rusească. Mai avem bere cu ghimbir, miere şi portocale. În momentul în care se face berea, acolo se pune ghimbir şi miere şi se serveşte cu portocală. Nu e neapărat o bere pentru femei, pentru că are o concentraţie destul de mare de hamei, este un pic amară, nu este foarte dulce. La berea artizanală totul depinde de calitatea produselor pe care le foloseşti în momentul în care faci berea. La noi, toate elementele berii, cum ar fi malţul, hameiul, sunt aduse din Germania, sunt de calitate foarte bună. Berea este mai scumpă şi pentru că aici se lasă procesul de fermentare să se facă natural, asta înseamnă că au un proces de fermentare foarte lung, de câteva săptămâni. Cea mai ieftină bere costă 10 lei, iar cea mai scumpă 17,5 lei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cecilia Varga, din partea berăriei din Ungaria.
 
Continuarea pe Mediafax.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase