Home » D:News » Arheologii germani sustin ca au descoperit palatul reginei din Saba

Arheologii germani sustin ca au descoperit palatul reginei din Saba

Arheologii germani sustin ca au descoperit palatul reginei din Saba
Publicat: 12.05.2008
O echipa de arheologi germani sustine ca a descoperit vestigiile palatului legendarei regine din Saba - amintita in Cartile Regilor si in cartile Cronicilor din Biblie, ca si in Coran - la Axoum, in Etiopia, potrivit unui comunicat emis de Universitatea din Hamburg, Germania.

Ruinele palatului, datand din secolul al X-lea i.Cr., au fost descoperite sub alte vestigii, cele ale unui palat al unui rege crestin, potrivit comunicatului.Palatul reginei ar fi fost distrus de regele Menelek, fiul pe care regina l-a avut cu regele Solomon al Israelului, si reconstruit pentru a fi orientat spre steaua lui Sirius, pe care acesta o idolatriza, potrivit aceleiasi surse.Sapaturile efectuate la Axoum, in Etiopia, au inceput in 1999. Prin ele se incearca sa se descopere originile Etiopiei si ale Bisericii ortodoxe etiopiene.

Makeda, regina din Saba, este amintita atat in Cartile Regilor si cartile Cronicilor din Biblie, cat si in Coran. Unii arheologi pretind ca miticul regat al acesteia s-ar fi aflat pe actualul teritoriu din Etiopia si Yemen. Fara sa fie numita in textul biblic, regina poarta numele de Makeda in traditia etiopiana, iar in cea islamica este cunoscuta ca Bilquis sau Balkis. Alte nume asociate reginei sunt Nikaule sau Nicaula.
Potrivit Vechiului Testament, regina din Saba a venit in Israel dupa ce a auzit de intelepciunea regelui Solomon, aducand daruri: aur si pietre pretioase. Episodul este amintit si in Coran, fara, insa, sa fie dezvaluit numele reginei.Regina din Saba apare inca o data in Evanghelia lui Matei si in cea a lui Luca 11:31, unde Iisus afirma ca, in Ziua Judecatii, aceasta si locuitorii orasului Ninive se vor ridica pentru a condamna pe evreii care au refuzat noua credinta. Traditia Bisericii ortodoxe copte spune ca Solomon a avut un fiu cu regina din Saba, numit Menelik I, care a fost regele Etiopiei.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase