Home » D:News » Tatii sociali sunt mai buni parinti decat cei biologici

Tatii sociali sunt mai buni parinti decat cei biologici

Tatii sociali sunt mai buni parinti decat cei biologici
Publicat: 04.08.2008
Foarte multi copii din intreaga lume sunt crescuti de catre sotul mamei lor, nu de catre tatal lor biologic. Cercetatorii din cadrul Universitatii Wisconsin-Madison au efectuat un studiu pentru a observa in ce masura prezenta unui alt tata, decat cel biologic, le influenteaza dezvoltarea.

Studiul, publicat in Journal of Marriage and Family din Statele Unite, se bazeaza pe un experiment efectuat de-a lungul mai multor ani, in cadrul caruia au fost examinate diferentele dintre practicile paternale ale celor doua categorii de tati.

Cercetatorii au ajuns la concluza ca tatii sociali au un comportment paternal mult mai centrat pe nevoile copilului, acordandu-i mai multa atentie si implicandu-se activ in educatia acestuia. Mai mult decat atat, se pare ca mamele au mai multa incredere in tatal social decat in cel biologic, in ceea ce priveste supravegherea si ingrijirea copiilor.

“Rezultatele studiului nostru indica faptul ca tatii sociali sunt, in general, mai buni parinti decat cei naturali”, declara Lawrence M. Berger, coordonatorul acestui studiu, din cadrul Universitatii Wisconsin-Madison.

Sursa: Science Daily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase