Home » D:News » Calatoria in timp, la un pas de a fi realizata

Calatoria in timp, la un pas de a fi realizata

Calatoria in timp, la un pas de a fi realizata
Publicat: 24.06.2009
Pentru cei mai multi, ideea calatoriei in timp este una tributara in intregime fantasticului. Pentru altii ea se discuta in termeni de stiinta. Dar pentru Ronald Mallett este prima iubire, o misiune pe viata.

Pasiunea americanului de culoare, fizician la Universitatea din Connecticut, se datoreaza unei drame traite la varsta de numai zece ani, atunci cand tatal sau a decedat. Fiind cel mai mare dintre copiii familiei Mallett, si extrem de atasat de parintele sau, asa cum si astazi recunoaste, i-a incoltit in minte ideea ca o “masina a timpului” i-ar putea aduce tatal inapoi.

Acum, dupa multi ani de studiu, Ronald Mallett crede ca are si o idee viabila pentru realizarea proiectului, complicata dar nu nebuna, asa cum sustin multi dintre cercetatorii care i-au studiat munca. Albert Einstein a teoretizat ca spatiul si timpul sunt interdependente, iar gravitatia poate indoi timpul asa cum indoaie spatiu. Mallet crede ca daca ar putea inventa un vartej gravitational – o cuva rotitoare – ar putea manipula timpul si spatiul.

Conform omului de stiinta, daca spatiul este rasucit suficient de violent, in cele din urma, linia temporala va forma o bucla, cu functia de tunel, ce ar putea permite calatoria inainte si inapoi in timp. Mallett sustine ca se va folosi de laserele incrucisate pentru a crea acest tunel temporal.

Dar chiar si daca Mallet va construi aceasta masina a timpului si isi va dovedi teoria, ceea ce ar fi oricum o realizare de proportii uriase, tot ar mai exista o limitare majora. “Ea ar functiona numai din momentul in care ar fi pornita”, sustine Mallett. Acest lucru inseamna ca nu s-ar putea calatori prin tunelul rezultat inapoi in timp mai devreme de momentul in care masinaria a inceput sa functioneze. Deci Mallett nu s-ar putea intoarce in 1955 pentru a-si revedea tatal, fiind totusi sigur ca acesta din urma ar fi extrem de mandru de realizarea fiului sau. Urmariti explicatia pe larg a cercetatorului aici

 

Sursa: AbcNews

CITESTE SI:

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase