Home » Istorie » Ziua în care s-a născut ultimul membru al dinastiei de Medici

Ziua în care s-a născut ultimul membru al dinastiei de Medici

Ziua în care s-a născut ultimul membru al dinastiei de Medici
Publicat: 11.08.2023
Pe 11 august 1667 s-a născut Anna Maria Luisa de' Medici, ultimul membru al dinastiei de Medici (d. 1743).

Anna Maria Luisa de’ Medici a fost ultima urmaşă a Casei de Medici.

 

Patroană a artelor, ea a lăsat moştenire colecţia mare de artă a familiei Medici inclusiv Uffizi, Palatul Pitti şi vile pe care le-a moştenit la moartea fratelui ei, Gian Gastone în 1737 şi comorile palatine ale statului toscan.

Infama si celebra in acelasi timp, familia de Medici a fost cea mai puternica si influenta familie din Florenta intre secolele XIII si XVIII. Citeşte continuarea în Top 10 cele mai influente familii din lume

Descoperă îţi prezintă principalele semnificaţii ale zilei de 11 august:

1729 – S-a născut poetul francez Ponce Denis Ecouchard Lebrun (d. 1807).

1890 – A încetat din viaţă John Henry Newman, cardinal englez (n. 1801)

1903 – S-a născut actorul Nicolae Gărdescu, interpretul rolului Baronul von Münchhausen din serialul TV „Căpitanul Val-Vârtej”. (d. 25 iunie 1982)

1953 – URSS testează prima bombă cu hidrogen.

1956 – A încetat din viaţă pictorul american Jackson Pollock, unul din exponenţii majori ai expresionismului abstract (n. 1912).

1961 – A încetat din viaţă Ion Barbu (Dan Barbilian), poet şi matematician: “După melci”, “Joc secund”, “Ochean” (n.18 martie 1895).

1994 – Mircea Coşea, preşedintele Consiliului pentru Coordonare, Strategie şi Reformă Economică, a prezentat proiectul definitivat al programului de privatizare propus pentru România.

1999 – Câteva milioane de români şi mii de turişti au urmărit în mai multe locuri din România ultima eclipsă de soare a acestui mileniu.

2002 – A încetat din viaţă Jiri Kolar, scriitor, pictor, eminent reprezentant al culturii cehe din secolul al XX-lea (n. 1914).

2002 – A încetat din viaţă regizorul Francis Morane, specializat în realizarea spectacolelor de anvergură, în aer liber sau în sală: „Mayflower”, „Starmania”, „La nuit des merveilles”, „Symphonie historique du château de Bidache”.

2008 – A fost inaugurată oficial prima rezervaţie de urşi din România, în oraşul Zărneşti, din judeţul Braşov, de către Asociaţia „Milioane de Prieteni” şi Asociaţia Mondială pentru Protecţia Animalelor (WSPA).

2011 – A încetat din viaţă Jani Lane, solist al trupei californiene de rock Warrant; compoziţii: „Cherry Pie”, „Down Boys”, „Uncle Tom’s Cabin”, balada „Heaven” (n. 1 februarie 1964)

2014 – Actorul american Robin Williams a fost găsit decedat la domiciliul său din Tiburon, California, medicului legist declarând că a fost o sinucidere prin asfixiere, acesta a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune „Mork and Mindy” şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul „Good Will Hunting”, a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din filmele „Bună dimineaţa, Vietnam”, „Cercul poeţilor dispăruţi” şi „Regele pescar”, a mai jucat şi în filmele „Mrs. Doubtfire” şi „Cercul poeţilor dispăruţi”

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase