Home » Istorie » 5 dintre cei mai cunoscuţi monarhi incestuoşi din istorie. Cine a fost Carlos al II-lea, supranumit ”Cel Vrăjit” – FOTO

5 dintre cei mai cunoscuţi monarhi incestuoşi din istorie. Cine a fost Carlos al II-lea, supranumit ”Cel Vrăjit” – FOTO

Publicat: 10.04.2016
Printre suveranii implicaţi în relaţii incestuoase se numără regina Cleopatra, împăratul Nero, dar şi împărăteasa Elisabeta a Austriei.

În istorie, pentru a păstra puterea în interiorul dinastiei, familiile monarhice au apelat la mariajele realizate între rude de acelaşi sânge. Cel mai adesea, moştenitorii rezultaţi din astfel de relaţii se năşteau cu probleme grave de sănătate şi nu erau, practic, capabili să îşi îndeplinească datoriile aşa cum ar fi trebuit.

Unul dintre cele mai grave cazuri de acest gen a fost cel al regelui Carlos al II-lea al Spaniei (1661 – 1700). Cel supranumit ,,Cel Vrăjit” este considerat de către istorici rezultatul a peste 200 de ani de mariaje incestuoase. Acest lucru a făcut ca el să se nască cu o limbă atât de mare, încât de-abia putea vorbi şi o mandibulă atât de dezvoltată, încât îi era foarte greu să mestece. Datorită acestor dizabilităţi, dar şi a multor altora, linia dinastică de Habsburg, care a condus regatul spaniol începând cu anul 1516, s-a stins odată cu moartea lui Carlos.

De-a lungul timpului, au existat numeroase situaţii de acest gen. Noi vă vom prezenta cinci dintre cele mai cunoscute:

Cleopatra (69 – 30 î.Hr.)

Cleopatra a VII-a Thea Philopator este una dintre cele mai cunoscute regine ale Egiptului Antic. Ea a făcut parte din dinastia Ptolemeilor, care, la fel ca şi celelalte familii de suverani, au fost adepţii mariajelor între rude. Istoricii susţin că cel mai important rezultat al acestor relaţii a fost violenţa cu care moştenitorii se luptau pentru a intra în posesia puterii sau pentru a o menţine, în cazul în care reuşeau să urce pe tron. Acesta a fost şi cazul Cleopatrei, care, din dorinţa de a-şi asigura calea spre succes, şi-a omorât cei doi soţi, care erau, de altfel, fraţii ei.

Cleopatra (Foto:biography.com)

Nero (37 – 68 d.Hr.)

Acesta este, cel mai probabil, unul dintre cele mai cunoscute cazuri de incest din istoria Imperiului Roman. Încă de la începutul domniei lui Nero, circula zvonul conform căruia suveranul ar fi avut o relaţie incestuoasă cu mama sa, Agrippina. Tacitus susţine în operele sale că a fost martorul mai multor ipostaze, în care cei doi se comportau mult prea tandru. În încercarea de a îndepărta femeile care făceau parte din viaţa fiului său, Agrippina a sfârşit ucisă chiar la comanda acestuia, în anul 59 d.Hr.

Nero (Foto:prezi.com)

Maria I a Portugaliei (1734 – 1816)

A fost prima regină domnitoare a Portugaliei. Ea a fost nevoită să se căsătorească cu unchiul său (viitorul rege Pedro al III-lea), în anul 1778. Monarhul a fost fratele mai mic al tatălui Mariei şi era cu 17 ani mai în vârstă decât ea. Obiceiul mariajului incestuos s-a perpetuat odată cu căsătoria fiului celor doi, José, cu sora mamei sale, Benedita, care era cu 15 ani mai în vârstă decât el. Prin urmare, nora lui Pedro al III-lea era, totodată, cumnata şi nepoata lui.

Maria I a Portugaliei (Foto:museuhistoriconacional.com.br)

Elisabeta a Austriei (1837-1898)

Familia din care făcea parte cea cunoscută în istorie sub numele de ,,Sisi” avea un trecut marcat de nenumărate cazuri de incest. Mama Elisabetei, principesa Ludovika de Bavaria, s-a căsătorit cu unul dintre verii ei, ducele Maximilian Joseph de Bavaria. Elisabeta a fost nevoită să se mărite, de asemenea, cu unul dintre verii ei, viitorul împărat Franz Joseph. Una dintre fiicele lui Sisi, Gisela, s-a căsătorit că vărul ei de gradul II, Leopold. De asemenea, Karolina, una dintre surorile Elisabetei, l-a avut ca soţ pe împăratul Francisc al II-lea, bunicul lui Franz Joseph.

Elisabeta a Austriei (Foto:hofburg-wien.at)

Regina Victoria (1819 – 1901)

Conducătoare a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei şi, totodată, împărăteasă a Indiei, Alexandrina Victoria, pe numele ei complet, era recunosută pentru faptul că susţinea mariajele între monarhii europeni, considerând că numai astfel pacea poate fi menţinută între naţiuni. Victoria însăşi a urmat această idee, căsătorindu-se cu unul dintre verii ei de gradul I, prinţul Albert de Saxa-Coburg şi Gotha. Numeroşi moştenitori ai reginei s-au căsătorit între ei, fapt pentru care mulţi dintre urmaşii acestora s-au născut cu hemofilie, boală manifestată prin dereglarea sistemului de coagulare a sângelui. Unul dintre copiii Victoriei şi cinci dintre nepoţii ei au decedat din cauza complicaţiilor cauzate de această afecţiune.

Regina Victoria (Foto:playbuzz.com)

Sursa: listverse.com

Vă mai recomandăm şi: Trecutul TUMULTUOS al lui Erhard Mossack, tatăl unuia dintre fondatorii companiei Mossack Fonseca, care a coordonat fraude în peste 40 de state. A început ca subofiţer în Waffen-SS

                               Trei descoperiri arheologice care sunt mai înspăimântătoare decât filmele horror – FOTO

                                  Cine a fost Arkhipov, comandantul sovietic care a salvat SUA de la un dezastru de proporţii: ”Vom muri cu toţii” – FOTO

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase