Home » Istorie » În pat cu romanii. Bazele Romei Antice s-au pus cu un viol. Au urmat orgiile, incestul şi prostituţia împărăteselor

În pat cu romanii. Bazele Romei Antice s-au pus cu un viol. Au urmat orgiile, incestul şi prostituţia împărăteselor

Publicat: 13.08.2016
Literatura, străvechile picturi şi inscripţii întrunesc o serie de dovezi ale orientărilor sexuale şi ale orgiilor romanilor.

Într-o carte publicată recent de autorul Paul Chrystal sunt explicate orgiile şi depravarea sexuală din Roma Antică

Conform poemului redactat de Philip Larkin, Annus Mirabilis, 1963 a fost anul în care sexul a fost inventat în Marea Britanie, însă pentru romani a apărut mult mai devreme, în 750 î.Hr.

Încă din primul moment, sexul a reprezentat un act constituţional important pentru dezvoltarea statului Roman. Prima atestare a fost în 750 î.Hr , prin violarea femeilor Sabine. Metoda prin care doreau să construiască o naţiune mult mai mare a fost reprezentată de  răpirea femeile Sabine pentru fertilitatea lor. La scurt timp, sexul a fost implicat pentru prima dată în construirea unei republici, pentru a pune bazele democraţiei romane. În timpul formării, virtuoasa Lucreţia (o matroană romană legendară care a avut un rol important în tranziţia Regatului Roman către Republica Romană) s-a sinucis în 510 î.Hr, după ce a fost violată de Sextus Tarquinius, fiul lui Lucius Tarquinius Superbus, ultimul rege al Romei.

Mai târziu (449 î.Hr), Verginia a fost înjunghiată până la moarte de tatăl său, pentru a evita ruşinea violului fiicei.

Semnul datoriei

Pentru bărbaţii romani sexul era o plăcere, dar şi o datorie. Pentru bărbaţi sexul reprezenta o plăcere şi un mod prin care îşi arătau virilitatea, în timp ce pentru femei era o oblgaţie de a crea copii, în special băieţi, pentru a menţine linia ereditară a familiei şi pentru a avea recruţi pentru armată şi muncitori pentru câmp. Fetele  nu aduceau niciun beneficiu major familiei.

Mariajul era o relaţie dezechilibrată. Conform credinţelor vremii, femeile măritate nu trebuiau să aibă parte de plăcere, singurul scop fiind procrearea. De asemenea, femeile trebuiau să fie  supuse soţului chiar şi atunci când acesta era infidel. Bordelurile, prostituatele şi dansatoarele erau considerate un ,,joc cinstit”  în care bărbaţii mai în vărstă aveau ,,,onoarea” să decidă cu cine fac sex, femeile rămânând pasive. Atunci când un bărbat nu era considerat viril acesta era denunţat şi considerat efeminat.

Relaţiile dintre aceleaşi sexe erau considerate normale pentru bărbaţi, în timp ce sexul între femei era blamat.

Un nou unghi de abordare

La sfârşitul republicii, sexul în afara căsătoriei era considerat degradant şi violent. Augustus a fost primul împărat care a observat acest aspect, deşi întreţinea relaţii sexuale cu soţiile invitaţilor de la cinele prin care încerca să  reintroducă vechile valori ale familiei.

Activitatea sexuală a lui Augustus a fost eclipsată de cea a fiicei sale Julia care a avut nenumărate concubinaje, fapt pentru care tatăl său promova o legislaţie moralistă. Aceasta nu refuza niciun partener decât dacă era însărcinată. Ulterior, tatăl său a exilat-o pe insula Pandataria, pe care nu existau bărbaţi.

Cu mulţi ani înainte, Iulius Caesar a popularizat  schimbul de haine de la un sex la altul. Avea 20 de ani şi a trăit viaţa unei fete la curtea regelui Nicomede al IV-lea, fiind cunoscut mai târziu cu denumirea de ,,Regina Bithynia”.

Între timp, Tiberius se îmbrăca în femeie la orgiile din Capri, la fel Caligula se îmbrăca în Venus la banchete. După ce şi-a omorât în bătaie soţia însărcinată, Nero a căutat un surogat care să-i semene, însă nu era vorba de o femeie, ci de un băiat tânăr. Oamenii lui Nero l-au castrat pe fostul sclav şi cei doi s-au căsătorit. Surogatul, Sporus, s-a alăturat în pat lui Nero şi lui Pitagora (un alt bărbat cu care Nero s-a căsătorit).

Despre Nero este cunoscut faptul că avea relaţii intime cu mama sa Agrippina cea Tânără.

Bordelurile

Messalina, împărăteasa lui Claudius,  era cunoscută ca ,,regina femeilor uşoare”. Aceasta se strecura deseori din patul conjugal pentru a ”munci” la un border sub apelativul ,,Lycisca”. Autorul Pliniu cel Bătrân povesteşte incredibila orgie organizată de Messalina. În cadrul căreia a provocat o prostituată veterană la un marator de sex de 24 de ore. Împărăteasa a câştigat cu 25 de parteneri, un client pe oră. Împăratul Elagabalus (d.Hr 203-22) a fost printre primele persoane care şi-a dorit să îşi schimbe sexul. Acesta ar fi oferit averi inestimabile celui care ar fi reuşit să îi transforme organele genitale masculine în cele feminine.

Sursa: Historyextra

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase