Home » Istorie » În timpul războiului, grecii le-au oferit otomanilor toată muniţia lor pentru a o folosi împotriva lor. 9 dintre cele mai ciudate întâmplări din istorie

În timpul războiului, grecii le-au oferit otomanilor toată muniţia lor pentru a o folosi împotriva lor. 9 dintre cele mai ciudate întâmplări din istorie

Publicat: 02.01.2017
Pe cât de fascinantă şi intrigantă este istoria, pe atât de ciudată poate fi. Mai jos regăsiţi o listă ce întruneşte cele mai stranii poveşti din istorie.

1. Frumuseţe bizară

Cleopatra se îmbăia în lapte de măgar, regina Maria a Scoţiei se îmbăia în vin, George Sands se îmbăia în lapte de vacă cu miere, iar Isabeau de Bavaria (secolul XII) se îmbăia în lapte de măgar, după aceea îşi freca corpul cu glande de crocodil şi creier de vier. Timp de mii de ani, femeile s-au otrăvit prin purtarea machiajului pentru faţă numit ceruză, care era realizat dintr-o pudră fină mortală. Pentru a întregi machiajul se dădeau cu ruj care conţinea mercur, ceea ce ducea la naşterea copiilor cu malformaţii sau la pierderea sarcinii. Însă, înainte de a critica ritualurile de înfrumuseţare din trecut, este bine de ştiut că în prezent oamenii au faţa injectată cu toxină botulinică pentru îndepărtarea ridurilor. 

2. Tratate bizare

Liderul tribului Hehe, Mkwavinyika Mwamuyinga (1855-19 iulie 1898), în mod obişnuit cunoscut cu denumirea de şeful Mkwawa, s-a opus colonizării germanilor. Pe 28 octombrie 1894, germanii sub comanda colonelului Freiherr Friedrich von Schele au atacat fortăreaţa lui Mkwawa din Kalenga. 

Deşi au reuşit să ocupe fortul, Mikwawa a reuşit să evadeze. Ulterior, Milkwawa a condus campanii de guerillă, hărţuind germanii până în 1898. Pe 19 iulie, acesta a fost înconjurat şi a preferat să se împuşte în cap decât să fie capturat. Germanii i-au tăiat capul şi l-au luat ca trofeu al victoriei lor şi l-au trimis unui muzeu. Câţiva ani mai târziu, britanicii şi-au dorit capul pentru a-l putea face cadou oficialilor din provincia Tanganyika, pentru a le mulţumi pentru sprijinul oferit în timpul Primului Război Mondial.  Pentru a obţine acest lucru, aceştia au adăugat următoarea clauză în Tratatul de la Versailles. 

3. Ziua Neagră

Ziua neagră din Noua Anglie se referă la evenimentul din 19 mai 1780 când cerul s-a întunecat în mod neobişnuit. Prima cauză a evenimentului se crede că ar fi fost o combinaţie de fum de la incendiile de vegetaţie, o ceaţă deasă şi nori. Cerul era atât de întunecat încât locuitorii au utilizat lumânări de la prânz până seara. Întunericul a dispărut total a doua zi, în timpul nopţii. Cu câteva zile înainte de întuneric soarele, de deasuprea regiunii păreau a fi roşu, iar cerul galben. 

În timpul întunericului, cenuşa a început să apară în râuri şi în apa de ploaie, sugerând prezenţa fumului. De asemenea, atunci când a venit noaptea, localnicii au observat că luna era roşie

4. Ultima vrăjitoare

Jane Rebecca Yorke era un medium englez care a fost ultima persoană condamnată conform Actului vrăjitoriei din 1735. În 1944, aceasta a fost arestată şi condamantă pentru vrăjitorie din cauza afirmaţiilor pe care le făcea publice despre exploatarea fricilor din timpul războiului. În timpul sesiunilor cu Yorke, poliţişti sub acoperire au fost puşi să pună întrebări despre membrii ai familiei lor care nu ar exista. Yorke furniza detalii elaborate despre ei, precum faptul că i-a spus unui ofiţer că fratele său inexistent a fost ars de viu într-o misiune de bombardare. Aceasta a fost arestată în iulie 1944. În cadrul procesului său, Tribunalul Penal Central din Londra a fost găsită vinovată de vrăjitorie. Yorke a fost amendată cu 5 lire şi a fost eliberată pentru bună purtare promiţând că nu va mai organiza sedinţe de spiritism.

5. Împuşcaţi-mă!

În 1821, Imperiul Otoman ocupa Grecia. În mijlocul bătăliei, otomanii au rămas fără gloanţe şi au propus distrugerea Acropolelor pentru a utiliza miezul de plumb pentru confecţionarea muniţiei. Când grecii au auzit acest lucru au strâns toate gloanţele pe care le aveau şi le-au înmânat turcilor pentru a le folosi împotriva lor. Actul incredibil a fost realizat doar pentru protejarea monumentului.

6. Timpul fantomă

Tmpul fantomă este o teroie dezvoltată de Heribert  IIig ( născut în 1947) din 1991 care propunea că unele perioade din istorie, precum Evul mediu, ar fi fost inventate printr-un efort sistematic. Ilig credea că acest fapt a fost obţinut prin aliteraţie, reprezentare falsă şi documente contrafăcute. Acesta susţine că prezenţa arhitecturii romanice din secolul al X-lea este dovada faptului că ar fi trecut mai puţin de jumătate de mileniu de la căderea Imperiului Roma. El concluzionează că perioada carolingiană este un fals al cronicilor medievale. 

7. Prea fierbinte pentru a fi suportat

În 1970, un bărbat de 58 de ani şi soţia sa de 53 de ani au murit după ce au stat prea mult timp în cada lor cu apă fierbinte din California.  Ambii aveau presiunea arterială crescută, iar apa din cadă avea 43 de grade Celsius. Aceştia au adormit după ce au băut prea mult şi nu s-au mai trezit. În urma autopsiei s-a demonstrat că aceştia au murit în urma unei combinaţii de boli de inimă şi intoxicaţie cu alcool.

8. Moarte stranie

Atunci când Papa Paul al VI-lea a murit în 1978, a marcat începutul anului pentru trei Papi. Albino Luciani a fost ales pentru a-l succede şi şi-a ales ca nume în timpul regimului sub pseudonimul Papa Ioan Paul I-ul. După alegerea sa i-a spus îngrijitorului casei că nu va domni pentru mult timp. Peste 33 de zile acesta a murit. Vaticanul a anunţat că papa ar fi murit  din cauza unui infarct. În urma morţii sale nu a fost desfăşurată autopsia, fapt ce a condus la naşterea nenumăratelor teorii ale conspiraţiei. Unele susţin că atunci când a fost găsit mort, papa ţinea în mână un ziar. 

9. La Reverte

În 1900, Maria Salome (20 de ani) şi-a făcut debutul ca prima femeie toreador. În decursul anului, aceasta a devenit foarte populară şi a primit recunoştinţa oamenilor pentru reuşitele sale.  Din cauza popularităţii sale, guvernul spaniol a considerat că femeile nu pot fi toreador deoarece este imoral. Acest fapt nu a oprit-o pe Maria, în public aceasta şi-a scos peruca şi a anunţat lumea că era de fapt un bărbat – Agustin Rodigriquez.

Sursa: List Verse

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase