Home » Istorie » 10 momente în care istoria a fost uimitoare, dar şi decadentă. Un preşedinte francez a murit în timp ce făcea sex cu amanta sa

10 momente în care istoria a fost uimitoare, dar şi decadentă. Un preşedinte francez a murit în timp ce făcea sex cu amanta sa

Publicat: 25.12.2016
Uneori, istoria este vulgară, violentă şi decadentă, iar prezentarea acesteia se face, de cele mai multe ori, într-o formă atenuantă, Mai jos sunt prezentate 10 momente în care istoria a avut aceste caracteristici.

1. Un diplomat american a făcut ca o prostituată să se întâlnească cu Regina Angliei

General în timpul Războiului Civil, Daniel Sickles a fost un bărbat care a iscat multe controverse, iar cel mai cunoscut moment al său a fost cel în care l-a omorât pe amantul soţiei sale, iar apoi a declarat că are probleme psihice. Amantul soţiei sale era Philip Barton Key II, fiul compozitorului imnului naţional, Francis Scott Key. Însă, mariajul său a atras atenţia înainte de acest eveniment. Căsătoria a avut loc când acesta avea 33 de ani, iar soţia sa doar 15. Cu toate acestea, prefera compania escortelor, iar cea mai notabilă a fost o prostituată din New York, Fanny White.

Sickles a mers cu aceasta în Londra atunci când a fost numit prim secretar al Legaţiei Americane şi i-a prezentat-o reginei Victoria.

2. Filosofii greci se masturbau în pubic

Diogene din Sinop, unul dintre fondatorii cinismului, cunoscut pentru excentricitatea sa, avea, uneori, un comportament obscen.De asemenea, a rămas cunoscut şi pentru faptul că scrierile sale erau relatate într-un mod anecdotic. Atunci când Alexandru cel Mare s-a oferit să îi îndeplinească orice dorinţă, acesta i-a cerut să se dea la o parte din lumină. Atunci când a fost întrebat de ce doreşte acest lucru, Diogene a afirmat că este în căutarea unui om onest.

Atunci când vorbea în public, urina pe persoanele care îi displăceau şi, mai mult, se masturba în timpul acestor evenimente, atunci când simţea nevoia.

3. Mayaşii aveau halucinaţii în urma clismelor

Mayaşii se intoxicau prin diferite metode, pentru a avea viziuni care îi aduceau mai aproape de zei. Dovezile arată că foloseau foarte multe băuturi, pe care şi le administrau rectal, pentru a intensifica starea euforică. Băuturile conţineau ingrediente precum ciocolata, porumbul, şi tutunul. Un ingredient periculos era ipeca, o plantă care provoca vărsături, însă mayaşii nu erau conştienţi de faptul că aceasta afectează sănătatea şi o administrau rectal.

4. Un rege irlandez a întreţinut relaţii sexuale cu un cal

Potrivit dovezilor istorice, consumarea cărnii de cal atunci când era încoronat un nou rege Irlandez reprezenta o practică uzuală, însă în secolul XII, un rege irlandez a mers mult mai departe şi a întreţinut relaţii sexuale cu un cal înainte de a fi sacrificat şi mâncat. Acest eveniment a fost relatat de către Gerald al Wallesului, care, de cele mai multe ori, îi denigra pe irlandezi în scrierile sale. Acest eveniment a avut loc în anul 1187.

5. Călugării budişti obţineau iluminarea prin intermediul sexului

Călătorind prin Bhutan, vei observa case vechi şi biserici care sunt ornate cu penisuri colorate, iar aceste reprezentări au fost un simbol religios în Bhutan timp de 500 de ani, începând din momentul în care Lama Drupka Kunley a făcut cunoscut budismul în acest stat.

Acesta era de părere că poţi atinge iluminarea şi, în acelaşi timp, să ai parte de puţină distracţie, iar pentru el, distracţia însemna prezenţa unei femei, a unui pahar de vin şi a unei melodii. Potrivit legendelor, acesta obţinea iluminarea prin intermediul sexului şi este cunoscut drept „Bărbatul cu 5.000 de femei”.

6.. Ducele Arthur Wellesley al Wellingtonului a sedus două dintre amantele lui Napoleon

Între Arthur Wellesley, mareşal al Marii Britanii şi duce de Wellington, şi Napoleon, împăratul Franţei, exista o rivalitate care s-a concretizat în bătălia de la Waterloo, pierdută de Napoleon. După acest eveniment, ducele l-a angajat pe bucătarul lui Napoleon, a mănuit sabia sa şi a pus pe peretele din dormitorul său un tablou cu sora împăratului Napoleon, Pauline.

În urma abdicării lui Napoleon, Wellesley a fost numit ambasador în Franţa, iar în urma acestui eveniment, a dorit ca rezidenţa sa să fie în casa lui Pauline Bonaparte şi a ajuns să le seducă pe două dintre amantele lui Napoleon. Una dintre ele era Josephina Grassini, o cântăreaţă de operă italiană, iar cealaltă era Josephine Weimer, o actriţă.

7. FBI crede că preşedintele Kennedy a întreţinut relaţii sexuale cu o spioană nazistă

În anul 1941, când Kennedy servea în marina SUA, a avut o aventură cu frumoasa jurnalistă daneză Inga Arvad.  Au încercat să ţină ascunsă această legătură, căci Arvard era căsătorită, dar au ajuns în atenţia FBI-ului.

În timpul Jocurilor Olimpice de la Berlin din anul 1936, Arvard a fost invitata lui Hitler, căci, în viziunea acestuia, era reprezentanta frumuseţii nordice şi cei doi au fost fotografiaţi împreună. FBI-ul s-a îngrijorat, crezând că ea este, de fapt, o spioană nazistă şi au instalat un mic microfon în camera în care aceştia se întâlneau. Însă, nu au fost înregistrate nicio dovadă în acest sens.

8. Cabina de spovedanie a fost inventată  pentru ca preoţii să nu întreţină relaţii sexuale cu enoriaşii

Conceptul de confesare în faţa preotului pentru ca păcatele să  fie iertate a fost întotdeauna o parte importantă a Bisericii Catolice, iar cabina de spovedanie există din secolul XVI. Înainte de asta, enoriaşii stăteau, pur şi simplu, lângă preoţi sau îngenunchiau în faţa lor. De multe ori, acest lucru degenera în seducerea tinerelor femei de către preoţi. În urma celui de al Patrulea Consiliu Luteran care a avut loc în anul 1215, spovedania a devenit obligatorie în fiecare an. Enoriaşii puteau cere să se confeseze în faţa altui preot, dar aveau nevoie de permisiunea preotului local.

9. Preşedintele francez Felix Falure a murit în timp ce făcea sex cu amanta sa

În 1899, preşedintele Franţei, Felix Falure, a decedat în biroul său, la vârsta de 58 de ani. S-a afirmat oficial că a murit în urma unei apoplexii, dar curând s-a descoperit adevăratul motiv: decesul a survenit în momentul în care făcea sex cu amanta sa, în vârstă de 30 de ani. Numele ei era Marguerite Steinheil.

Multe voci susţin că acesta a murit când amanta sa îi făcea sex oral, dar aceast zvon a apărut, mai degrabă, pentru a îl denigra, iar artizanul acestuia a fost Georges Clemenceau, oponentul său politic.

10. Benjamin Franklin încuraja flatulenţa

Benjamin Franklin era cunoscut ca o persoană glumeaţă, iar în anul 1781, când era ambasador al Franţei, a scris o scrisoare pentru Academia Regală a Bruxeless-ului, în care punea accentul pe nevoia unor metode care să facă mirosul vânturilor mai plăcut. Acesta a argumentat că mirosul este singurul lucru dizgraţios în ceea ce priveşte acest comportament, iar fără acest miros, chiar şi cei mai politicoşi oameni vor găsi această activitate ca nefiind dezagreabilă şi ofensatoare.

Sursa: Listverse

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase