Home » Istorie » Iisus nu a predicat propria sa doctrină, ci a revitalizat un cult ebraic. Codexurile şi tabletele din plumb care pot rescrie istoria creştinismului

Iisus nu a predicat propria sa doctrină, ci a revitalizat un cult ebraic. Codexurile şi tabletele din plumb care pot rescrie istoria creştinismului

Publicat: 03.12.2016
O serie de tăbliţe de plumb antice alcătuiesc codexuri ce înfăţişează portretul lui Iisus, reprezentând prima astfel de reprezentare. Potrivit experţilor, acestea datează de acum aproximativ 2.000 de ani. Tăbliţele au fost descoperite în Iordania de către un beduin iordanian în anul 2008.

În urma analizării inscripţiilor şi a traducerii cuvintelor ce se regăseau pe suprafaţa acestora, experţii susţin că datează din secolul în care a trăit Iisus, iar ceea ce ele relevă nu este important doar pentru creştini, ci şi pentru evrei şi musulmani.

Galerie foto

vezi galeria
8 foto

Codexurile sugerează faptul că Iisus a restaurat o tradiţie de mii de ani, din timpul regelui David.  Aceste artefacte au fost descoperite  în Iordania, într-o zonă în care refugiaţii creştini s-au retras atunci când Ierusalimul a căzut, în anul 70 d.Hr. Însă, câţiva savanţi consideră ca acestea sunt nişte falsuri, mai ales că nu au reuşit să ia contact cu acestea, iar în urma acestui eveniment, profesorul Roger Webb şi profesorul Chris Jeynes, membrii ai University of Surrey`s Nodus Laboratory şi ai centrului Ion Beam, au confirmat că aceste tablete sunt asemănătoare cu alte astfel de obiecte ce datează din perioada romană târzie, descoperite la Dorset.

Sursa: cascadenews.co.uk

Analiza cristalizării acestora a relevat faptul că aceste codexuri au o vârstă cuprinsă între 1.800 şi 2.000 de ani şi reprezintă cel mai vechi document creştin-ebraic care încă mai există, iar analizarea de către experţi a confirmat că, într-adevăr, cuvintele gravate sunt în limba ebraică.

Codexurile sunt acoperite de stele în 8 colţuri, simbolul venirii lui Mesia, iar acestea menţionează numele lui Iisus. De asemenea, conţin şi numele apostolilor Petru, Ioan şi Iacob. Dacă aceste codexuri sunt autentice, pot oferi detalii preţioase despre viaţa lui Iisus şi, mai ales, poate oferi o concluzie clară asupra ideii invocate de către acestea, şi anume că Hristos a protejat şi a reintrodus o practică şi o cultură evreiască.

Controversele nu au ezitat să apară, iar academicienii s-au divizat în două tabere. David Elkington, un savant britanic, a afirmat că aceasta ar putea fi cea mai importată descoperire a lumii creştine, dar alţi savanţi susţin că acestea pot fi, de fapt, doar nişte falsuri şi că refuză să îşi expună părerea până când nu se va oferi o concluzie clară în ceea ce priveşte autenticitatea lor.

Sursa: Daily Mail

Citeşte şi:

De ce a murit Iisus? Un om de ştiinţă oferă un nou răspuns

Ce limbă vorbea Iisus? Vizita papei în Orientul Mijlociu a readus în discuţie chestiunea (VIDEO)

„Calendarul creştin este greşit. Iisus nu s-a născut când se crede”, anunţă Papa în noua sa carte

Teorie controversată despre Iisus Hristos: „Este un paradox”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase