Home » Istorie » Sute de samurai au fost creştini pe ascuns. Ce ascundeau în săbii

Sute de samurai au fost creştini pe ascuns. Ce ascundeau în săbii

Publicat: 08.01.2017
Războinicilor li s-a interzis să urmeze religia după o serie de măsuri de la sfârşitul secolului XVI.

Odată cu măsurile severe anti-creştine din Japonia feudală a secolului XVI, unii samurai au ascuns simboluri creştine în săbii.

Este o posibilitate ca sute de samurai să fi fost creştini pe ascuns, iar modul prin care îşi exprimau credinţa era prin marcarea gărzii sabiei cu însemnele religioase creştine.

Credit: Sawada Miki Kinenkan/SWNS.com

Aceste modele se găsesc la muzeul Sawada Miki Kinenkan din prefectura Kanagawa, Japonia. Un expert de la muzeu susţine că „este extrem de rar să găseşti gărzi de sabie cu simboluri creştine ascunse după adopţia măsurilor anti-creştine. Aceste descoperiri indică faptul că aceştia [samuraii] şi-au păstrat credinţa în ciuda persecuţiei.”

Misionarii catolici au adus religia în Orientul Îndepărtat la mijlocul secolului XVI, dar după 40 de ani a fost interzisă de conducătorul militar Hideyoshi Toyotomi, care a exilat misionarii europeni şi a torturat şi omorât mulţi creştini japonezi începând cu anul 1596. Istoricii precizează că acesta poate fi o reacţie împotriva expansiunii europene în Asia.

Credit: Sawada Miki Kinenkan/SWNS.com

Creştinii care au scăpat persecuţiilor au format o reţea ascunsă. Au deghizat imagini cu Iisus şi Maria în pictogramele budiste şi au schimbat rugăciunile pentru a suna precum psalmodierile budiste.

Cu ajutorul acestei descoperiri a muzeului, se poate spune şi că cel puţin 48 de samurai făceau parte din creştinii care îşi practicau credinţa pe ascuns, numărul de gărzi unde s-au găsit simboluri creştine.

Sursa: Daily Mail

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cele mai faimoase săbii din lume

Sabia de samurai invinge mitraliera grea (Video)

De ce săbiile samurailor au lama curbată?

De ce regatul creştin Ierusalim a căzut în mâinile lui Saladin, leul deşertului. Cele trei greşeli majore

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase