Home » Istorie » Expoziţie cu vestigii descoperite cu ocazia săpăturilor la o nouă linie de metrou londoneză

Expoziţie cu vestigii descoperite cu ocazia săpăturilor la o nouă linie de metrou londoneză

Publicat: 15.02.2017
O expoziţie cu peste 500 de vestigii arheologice descoperite cu ocazia lucrărilor la o nouă linie de metrou vor fi expuse la Londra.

Expoziţia va fi organizată la Museum of London Docklands, în halele unui vechi depozit de zahăr, reconvertite în muzeu, şi va putea fi vizitată până la 3 septembrie.

Accesul la expoziţia „Tunnel: the Archeology of Crossrail” va fi gratuit. Vizitatorii vor putea admira mai bine de 500 de obiecte (silexuri, schelete, obiecte de ceramică şi de metal), unele dintre ele vechi de 8000 de ani. Vestigiile au fost descoperite în timpul lucrărilor la „Elizabeth line”, o nouă linie a metroului londonez, care va străbate capitala de la est la vest.

Lucrările la linia „Elizabeth line”, a cărei construcţie va asigura, din 2018, când va fi dată parţial în folosinţă, descongestionarea traficului de suprafaţă, au început în anul 2009. De atunci, arheologii au scos la lumină, lucrând în urma celor care săpau galeriile, mai mult de 10.000 de artefacte.

Când va fi gata, „Elizabeth line” va avea o lungime de 100 de kilometri şi va uni City, cartierul general al finanţelor, de aeroportul Heathrow. Costul total al lucrărilor este estimat la 17,2 miliarde de euro.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase