Home » Istorie » Cinci descoperiri neaşteptate care au schimbat istoria veche

Cinci descoperiri neaşteptate care au schimbat istoria veche

Publicat: 16.04.2017
Deşi descoperirea artefactelor şi a rămăşiţelor strămoşilor poate fi relativ simplă, aflarea poveştii din spatele obiectelor poate dura chiar şi câţiva ani. Iată cinci descoperiri cu un impact arheologic important.

5. Mormântul lui De Palomares

Sursa: ListVerse

Miguel de Palomares a fost printre primii preoţi catolici ajunşi în Mexic după cucerirea Spaniei din 1521. Mormântul său a fost descoperit, accidental, în 2016 în timp ce muncitorii săpau pentru instalarea unui stâlp de iluminat. După ce arheologii au analizat locul, au observat că pe bucata mare de piatră era gravat Palomares. Locul mormântului era neobişnuit deoarece a fost descoperit sub podeaua unui templu aztec, conform List Verse.

4. Gusturile Victoriene 

O parte dintr-un palat victorian a fost descoperit în timpul construcţiilor din Londra. În 2010, echipă de demolări a distrus un club de noapte pentru construirea staţiei Crossrail. Clubul era construit deasuprea unui sit arheologic. Crosse & Blackwell a fost o fabrică din 1830 şi 1921, iar arheologii au reuşit să analizeze produsele pe care le cumpărau victorienii. Sub fundaţia clubul, experţii au descoperit 13.000 de borcane cu supă de ciuperci, gem şi marmeladă. 

3. Piatra din Sterling 

Sursa: ListVerse

În faţa unui sediul al poliţiei din Scoţia au fost descoperite două pietre din anul 1314. Experţii consideră că aceste pietre au fost ridicate ca monumente ce marchează victoria lui Sir Thomas Randolph,  din timpul bătăliei din Bannockburn dintre englezi şi scoţieni. 

2. Harta Edo

În 2017, experţii din Muzeul de Istorie Matsue s-au decis să reexamineze unul dintre artefacte ,,Edo Hajimezu,”  ilustraţia unei clădiri antice din Tokyo. Harta veche de 400 de ani prezenta castelul Edo, o structură vastă care a aparţinut familieie feudale, Tokugawa. Harta a fost realizată la scurt timp după terminarea castelului între anii 1607 şi 1607. Desenul prezenta clădirea mai mult sub forma unui fort, nu a unui castel, deoarece în timpul costrucţiei familia Tokugawa (1542-1616) era în război cu familia Toyotami. 

1. Casa Porţilor

Beit She’arim face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO şi este localizat în nordul Israelului  În 2016, arheologii au descoperit o poartă gigantică şi jumătate din ceea ce părea a fi un perete fortificat cu uşi şi turn.  În timpul imperiilor Bizantin şi Roman, ,,Casa Porţilor” era locul central al culturii evreice 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase