Home » Istorie » Descoperire UIIMITOARE a unui copil danez. A găsit îngropat un avion din Al Doilea Război Mondial

Descoperire UIIMITOARE a unui copil danez. A găsit îngropat un avion din Al Doilea Război Mondial

Descoperire UIIMITOARE a unui copil danez. A găsit îngropat un avion din Al Doilea Război Mondial
Publicat: 30.04.2017
Chiar şi la mai mult de şapte decenii de la terminarea celui de Al Doilea Război Mondial se mai descoperă urme ale celei mai mari conflagraţii mondiale, de la tancuri, submarine, bombe şi, ca în acest caz, avioane.

Băiatul de 14 ani, pe nume Daniel Rom Kristiansen, avea un proiect de istorie pentru şcoală atunci când, întâmplător, a găsit împreună cu tatăl său un avion de vânătoare german îngropat la câţiva metri adâncime în curtea casei sale, relatează The Vintage News.

Totul a început ca o glumă cu tatăl său despre legenda de familie conform căreia un avion german s-a prăbuşit în curte în 1944. Dar, odată cu proiectul, s-a gândit că este o idee bună să cerceteze cu un detector de metale, deşi aceştia nu îşi puseseră nicio speranţă.

Însă, găsind obiectul, şi-au dat în curând seama că este nevoie de un excavator pentru a scoata bucata de metal. Tatăl băiatului a precizat că „avionul era la 4-6 metri adâncime şi pare a fi un ME 109 Messerschmitt, cu muniţie şi cu rămăşiţele pilotului. Apoi am găsit lucruri personale – cărţi şi un portofel cu bani”.

Familia a anunţat muzeul de această descoperire fascinantă.

Kristiansen mai adaugă şi că bunicul său care trăia la fermă în 1944 i-a povestit despre avionul prăbuşit. Totuşi, acesta i-a mai spus că avionul a fost luat de soldaţii germani.

Cercetătorii speră acum că pot afla identitatea pilotului, care acum va fi îngropat în Germania.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole.

O nouă descoperire impresionantă pe epava unde acum 116 ani s-a găsit celebrul mecanism Antikythera. ,,Este neobişnuit să descoperi asta”

O epavă a unui submarin german din Al Doilea Război Mondial eliberează mercur în ocean

Cercetătorii au descoperit noi detalii referitoare la presupusa epavă a lui Capitan Cook. Unde s-ar afla aceasta – FOTO+VIDEO

Arheologii israelieni au făcut o serie de descoperiri impresionante pe epava unei nave romane scufundate în urmă cu peste 1600 de ani – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase