Home » Istorie » Descoperire fascinantă în Egipt într-un mormânt vechi de 3.500 de ani. ”Sunt unice”

Descoperire fascinantă în Egipt într-un mormânt vechi de 3.500 de ani. ”Sunt unice”

Descoperire fascinantă în Egipt într-un mormânt vechi de 3.500 de ani. ”Sunt unice”
Publicat: 21.04.2017
Arheologii au descoperit un mormânt în necropola Zeraa Abu El-Nagaa, cel mai probabil aparţinând unui nobil din Luxor, în timpul celei de a XVIII-a dinastii, pe nume Ou Sarhat.

Mormântul include statui, cavouri şi mumii. Ministrul de Antichităţi Khaled El-Enany a precizat că, „în ciuda dimensiunii mici a mormântului, reprezintă o descoperire importantă datorită colecţiei obiectelor care sunt în mare parte intacte”, relatează Ahram Online.

Mormântul a fost menţionat pentru prima dată la începutul secolului al XX-lea, dar nu a fost excavat până acum pentru că intrarea sa a fost descoperită abia în martie, anul acesta.

Mostafa Waziry, directorul general al Luxor Antiquities, precizează că, „în ciuda reutilizării în Perioada Târzie, mormântul conţine majoritatea obiectelor originale”.

Mormântul conţine cosciuguri de lemn decorate cu ilustraţii colorate, măşti funerare din lemn şi aproape 1.000 de figurine ushabti cioplite în faianţă, terracotta şi lemn. A mai fost găsită şi o colecţie de vase de lut de diferite dimensiuni şi forme.

Mormântul este un exemplu tipic de loc de odihnă al unui nobil, cu o structură în formă de T, cu o curte care duce la un hol rectangular, un coridor şi o cameră interioară.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire neaşteptată în Egipt. Nimeni nu ştie de ce a fost construită această piramidă, care are o vechime de peste 4.000 de ani

Răsturnare de situaţie în Egipt. Statuia imensă descoperită în Cairo nu îl înfăţişează pe Ramses al-II-lea. Ministrul antichităţilor din Egipt a clarificat situaţia

Cum au fost construite piramidele din Egipt

Cum se vede lumea de pe Marea Piramidă din Giza? Turiştii ruşi s-au strecurat noaptea pentru a afla (GALERIE FOTO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase