Home » Istorie » Lista secretă a persoanelor UCISE de Hitler a fost făcută publică. Cu o lună înainte de moarte a fost pus sub acuzare pentru crime de război

Lista secretă a persoanelor UCISE de Hitler a fost făcută publică. Cu o lună înainte de moarte a fost pus sub acuzare pentru crime de război

Lista secretă a persoanelor UCISE de Hitler a fost făcută publică. Cu o lună înainte de moarte a fost pus sub acuzare pentru crime de război
Publicat: 23.04.2017
Adolf Hitler a fost pus sub acuzare de Liga Naţiunilor (ulterior războiului denumită ONU), cu o lună înainte de moartea sa. Comisia aprobând cel puţin şapte capete de acuzare diferite împotriva lui.

Contrar ipotezelor care vehiculează de atâta vreme, Adolf Hitler a fost pus sub acuzare şi clasat drept criminal de război de către aliaţi, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, chiar înainte de moartea sa, informează Mediafax.

O nouă carte, intitulată ”Drepturile Umane după Hitler”, semnată de academicianul britanic Dan Plesch, susţine că Hitler a fost înscris în prima listă cu criminali de război concepută de Comisia pentru Crime de Război, din cadrul ONU, în luna decembrie a anului 1944.

În luna precedentă, comisia – care şi-a început munca în 1943, înainte de a se stabili formal în cadrul ONU în 1945 – a stabilit că Hitler poate fi considerat responsabil pentru actele naziştilor din ţările ocupate, potrivit cărţii menţionate mai sus.

În martie 1945 – o lună înainte de moartea lui Hitler – comisia a aprobat cel puţin şapte puneri sub acuzare distincte împotriva lui pentru crime de război.

Un documentat datat în 15 decembrie 1944, prezentat comisiei de către Cehoslovacia, îl acuză pe Hitler şi alţi cinci membri ai guvernului său, inclusiv pe adjunctul său Rudolf Hess şi Heinrich Himmler, unul dintre naziştii responsabili de Holocaust, de crime – inclusiv de ”terorism şi masacre sistematice”.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase