Home » Istorie » O expoziţie a culturii preistorice Cucuteni de pe teritoriul României va fi prezentă la Roma

O expoziţie a culturii preistorice Cucuteni de pe teritoriul României va fi prezentă la Roma

O expoziţie a culturii preistorice Cucuteni de pe teritoriul României va fi prezentă la Roma
Publicat: 16.06.2017
Expoziţia "Cultura Cucuteni - de la simbolism la artă", va avea loc începând de luni, 19 iunie şi va fi organizată de Muzeul Judeţean Botoşani în parteneriat cu Accademia di Romania din Roma şi Institutul Cultural Român, îşi propune să prezinte artă Culturii Cucuteni, prin ilustrarea cu obiecte de ceramică (vase şi statuete) descoperite în judeţul Botoşani.

Artefactele acestei civilizaţii se remarcă printr-o gamă largă de motive decorative pe care artiştii cucutenieni le-au folosit şi combinat, utilizând doar trei culori (alb, negru şi roşu), într-o asemenea manieră încât rezultatele sunt spectaculoase, având în vedere epoca în care acestea au fost create, notează Mediafax.

Expoziţia „Cultura Cucuteni – de la simbolism la artă” este structurată pe imagini de înaltă fidelitate, realizate într-o manieră artistică de către fotografi profesionişti ce colaborează cu National Geografic şi o serie de texte explicative, în română, italiană şi engleză, grupate pe panouri de tip roll-up. Această expoziţie nu este destinată să pună accentul principal pe informaţii ştiinţifico-istorice şi detalii tehnice, ci pe valoarea artistică a artefactelor ceramicii şi plasticii cucuteniene.

Expoziţia rămâne deschisă până la 25 iunie.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cucuteni, o civilizaţie mai veche decât Mesopotamia

Fundatia Calea Victoriei si Fundatia Cucuteni

Cultura Cucuteni

O locuinţă din perioada pre-Cucuteni ar putea fi deschisă publicului la Suceava


 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase