Home » Istorie » Descoperire ”remarcabilă” la locul naşterii regelui Henric al-VIII-lea

Descoperire ”remarcabilă” la locul naşterii regelui Henric al-VIII-lea

Publicat: 17.08.2017
O echipă de arheologi a descoperit rămăşiţe ale locului în care s-a născut regele Henric al-VIII-lea.

Echipa de experţi încerca să pregătească terenul pentru construirea unui nou centru pentru vizitatori la  Old Royal Naval College, moment în care au realizat descoperirea celor două camere ale fostului Palat Greenwich , informează Mail Online. De asemenea, Palatul Greenwich a fost şi locul naşterii prinţeselor Maria şi Elisabeta I, fiicele lui Henric al-VIII-lea

Camerele descoperite recent ar fi fost utilizate pentru zone de serviciu ale castelului. Printre acestea aflându-se bucătăria, brutăria şi spălătoria. De asemenea, camera descoperită în subteran ar fi adăpostit stupii de albine pe perioada iernii, atunci când coloniile de albine se aflau în hibernare.

Sursa: Old Royal Naval College. 

,,Este o descoperire remarcabilă,” a declarat Duncan Wilson, director executiv al Historic England.  Experţii afirmă că palatul a fost în centrul vieţii culturale şi a intrigilor Tudorilor. Majoritatea clădirilor au fost demolate, în prezent existând doar fundaţia, îngropată sub Old Royal Naval College. 

Situl a fost ocupat în 1420 de Bella Court, un conac deţinut de un nobil influent, Humphrey, duce de Gloucester, fratele lui Henric al-V-lea. Mai târziu, conacul a fost preluat de regina Margareta de Anjou, soţia lui Henric al-VI-lea, ce l-a extins pentru a crea palatul Placentia.  După preluarea tronului şi încheierea Războiului Rozelor zona a fost extinsă în palatul Greenwich, aici fiind locul în care Henric al-VIII-lea s-a născut în 1491. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase