Home » Istorie » Mesajul diabolic scris de o măicuţă în 1676: ”Dumnezeu crede că poate elibera muritori”

Mesajul diabolic scris de o măicuţă în 1676: ”Dumnezeu crede că poate elibera muritori”

Mesajul diabolic scris de o măicuţă în 1676: ”Dumnezeu crede că poate elibera muritori”
Publicat: 12.09.2017
"Scrisoarea diavolului", un manuscris ce ar fi fost întocmit în transă de o călugărită posedată, a fost descifrată de oamenii de ştiinţă din Sicilia, printr-un software de decodare de pe Dark Web, relatează The Times of Israel.

Textul a fost scris de Maria Crocifissa della Concezione în 1676, care a susţinut că i-a fost dictată de diavol, iar vreme de 341 de ani a rămas un mister.

Potrivit legendei, sora Maria Crocifissa della Concezione s-a dintr-un leşin şi a găsit mai multe scrisori misterioase, dar pe care ea le scrisese într-o combinaţie incomprehensibilă de scripturi antice.

Atât sora Maria şi cât şi celelalte maici de la mănăstirea din Palma di Montechiaro au crezut că scrisorile erau o ispită a lui Lucifer pentru a le convinge să îşi piardă credinţa în Dumnezeu.

Numai una dintre scrisorile maicii Maria, compusă în 1676, a supravieţuit în timp, iar textul său a stârnit mare vâlvă atât în lumea academică, cât şi cea a spiritiştilor.

341 de ani mai târziu, cercetătorii de la Centrul Ştiinţific Ludum din Sicilia au decodat scrisoarea folosind un algoritm găsit pe Dark  Web. Web-ul întunecat este conţinutul World Wide Web care există pe reţelele darknet, reţele care se suprapun peste Internetul public, dar care necesită software pentru a putea fi accesat, nefiind indexat de motoarele de căutare.

Oamenii de ştiinţă au constatat că scrisorile erau scrise îm mai multe limbi, sora Maria ajungând să fie un lingvist remarcabil, în timpul petrecut la mănăstire.

„Am auzit despre acest software, despre care credem că este folosit de serviciile secrete pentru codificare”, a declarat directorul Centrului Daniele Abete, pentru The Times.

Citeşte continuare pe Mediafax.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase