Home » Istorie » Descoperire bizară realizată de arheologi într-un cimitir medieval izolat. ”Nu am mai întâlnit aşa ceva până acum”

Descoperire bizară realizată de arheologi într-un cimitir medieval izolat. ”Nu am mai întâlnit aşa ceva până acum”

Descoperire bizară realizată de arheologi într-un cimitir medieval izolat. ”Nu am mai întâlnit aşa ceva până acum”
Publicat: 24.09.2017
O expediţie arheologică de trei săptămâni în Canalul Mânecii a luat o turnură bizară şi inexplicabilă, după ce savanţii au dat peste un mormânt al unui cimitir ce ţinea de o mănăstire medievală în care rămăşiţele nu erau umane.

Descoperirea de la Chapelle Dom Hue de pe insula Guernsey a scos la iveală vestigiile unui marsuin (mamifer marin asemănător cu delfinul) care a fost îngropat în secolul al XIV-lea, iar cercetătorii nu îşi pot explica de ce călugării mănăstirii medievale ar fi îngropat animalul, scrie Science Alert.

„Este foarte straniu, nu ştiu ce să cred despre asta”, precizează arheologul Philip de Jersey de la Universitatea Oxford. „De ce te-ai deranja să îngropi un marsuin în ceea ce pare a fi un cimitir?”, continuă acesta.

Mai mult decât atât, mamiferul nu a fost îngropat întâmplător, întrucât poziţia sa, cu corpul aliniat de la est la vest, conform tradiţiei creştine, relevă că intenţia călugărilor a fost să-i ofere un loc de veci asemenea unui om.

Este posibil ca marsuinul să fi fost omorât pentru mâncare, deoarece aceste animale erau consumate în Evul Mediu, dar tot nu se explică de ce călugării de pe insulă nu ar fi aruncat rămăşiţele în mare, care se afla la doar 10 metri de mormânt, iar mica insulă este înconjurată de apă din toate părţile.

Pentru a afla răspunsuri, cercetătorii vor apela la analize de laborator asupra rămăşiţelor. De asemenea, de Jersey a adăugat că „delfinul are o puternică semnificaţie în creştinism, dar nu am mai întâlnit aşa ceva până acum. Este ceva bizat de la care te-ai aştepta să găseşti în Epoca Fierului, dar nu în timpurile medievale”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire fascinantă în Egipt într-un mormânt vechi de 3.500 de ani. ”Sunt unice”

Poate fi descoperirea secolului! Mormântul lui Tutankhamon ascunde un secret uriaş de mai bine de 3.000 de ani

Sfântul Mormânt al lui Iisus Hristos a fost restaurat cu peste 3 milioane de euro. Primele imagini după lucrările care au durat nouă luni. GALERIE FOTO

Descoperire de excepţie în România! Nouă morminte vechi de 4.000 de ani au fost descoperite de arheologii români

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase