Home » Istorie » Zece morţi neobişnuite şi umilitoare ale monarhilor din Evul Mediu care dovedesc că destinul nu iartă pe nimeni

Zece morţi neobişnuite şi umilitoare ale monarhilor din Evul Mediu care dovedesc că destinul nu iartă pe nimeni

Publicat: 13.01.2018
Dacă este ceva care ne învaţă istoria este că nimeni nu este exclus, nici măcar un mare rege, de la o moarte neobişnuită şi umilitoare. Mai jos sunt zece astfel de cazuri, culese doar din istoria monarhiei Marii Britanii.

Alexandru al III-lea al Scoţiei: acest monarh a insistat să se întoarcă neînsoţit la nevasta lui, Yolande. Din păcate, pentru el şi probabil pentru soţia sa, a fost dat jos de pe cal şi omorât, nefiind nimeni să îl ajute, scrie Top Buzz.

Credit: Wikipedia/Kim Traynor

William al II-lea: în timp ce vâna cu un grup, fiul lui William Cuceritorul a primit o săgeată de la un prieten care cel mai probabil nu se pricepea la vânătoare. Însoţitorii s-au panicat, prietenul care a tras în el a fugit, iar ceilalţi au fugit în castel. William a putrezit timp de câteva zile până s-au întors la locul incidentului.

Credit: Wikipedia

George al V-lea: regele murea încet, dar sigur, de probleme la plămâni. Când sfârşitul era aproape, doctorul l-a omorât prin injectarea unei doze de cocaină şi morfină. Motivul pentru care i-a administrat doza fatală? Totul era despre timp: dacă regele murea dimineaţa, moartea sa apărea în ziarele de dimineaţă, nu în cele de seară.

Credit: Wikipedia

James al II-lea al Scoţiei: regele scoţian a fost ucis de propriul său tun atunci când a decis să stea aproape de el şi să tragă, dorind să-şi impresioneze femeia iubită. A subestimat puterea tunului, care l-a rănit mortal.

Credit: Wikipedia

William Cuceritorul: deşi domnia lui a fost impresionantă, de aici şi numele, moartea sa nu a fost tocmai aşa. Pe când era pe câmpul de bătălie, calul său s-a oprit dintr-o dată, rupându-şi măruntaiele din cauza şocului.

Captură foto: youtube

George al II-lea: regele a avut o viaţă plină de bucurii, îi plăcea să petreacă şi avea vreo 30 de iubite cu care îşi petrecea majoritatea timpului. Nu din această cauză a murit, ci din cauza unei constipaţii severe. A fost găsit mort în toaletă.

Credit: Wikipedia

King John: contribuţia majoră a acestui rege este că a fost creatorul documentului Magna Carta în 1215. A murit din cauza diareei, pentru că a mâncat multe piersici atunci când s-a pierdut în pădure.

Credit: Wikipedia

James I: deşi moartea acestuia părea deja oribilă (a fost omorât de asasini), alte studii au arătat că lucrurile au stat chiar mai rău. Da, a fost înjunghiat de asasini, după ce aceştia l-au urmărit prin sistemul de canalizare unde a decis să se ascundă.

Credit: Wikipedia

Henry I: acesta a mâncat un peşte parazit care, desigur, nu este bun pentru oameni. La acea vreme, nu se ştia ce e şi dacă a fost prins de pescari, înseamnă că era comestibil. Nu se putea înşela mai rău!

Credit: Wikipedia

Henry al VIII-lea: Acest Henry era cunoscut ca fiind un despot căruia îi plăcea o nuntă bună (sau şase soţii). La sfârşitul vieţii, cântărea aproximativ 150 de kilograme, ceea ce a dus la o lungă serie de boli. Deşi coşciugul era robust (logic), acest lucru nu a împiedicat ca sucurile regeşti care au rezultat în urma imploziei cadavrului (în sicriu) să se scurgă pe străzi atunci când era condus pe ultimul drum.

Credit: Wikipedia

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Regele unui mic stat din Africa are 15 soţii, dar ţara are cel mai mare procent de adulţi bolnavi de SIDA

Scandalul amoros care probabil a salvat monarhia britanică

Cazurile de excludere din istoria monarhiei din România. De ce a fost exclus principele Nicolae, nepotul regelui Mihai, din linia de succesiune a Casei Regale

Experiment INEDIT în Evul Mediu realizat de un monarh scoţian: dorea să descopere ”limba lui Dumnezeu”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase