Home » Istorie » Legătura dintre Boris Johnson, ministrul de externe al Marii Britanii, şi o mumie descoperită în Elveţia. Misterul a fost elucidat după 40 de ani

Legătura dintre Boris Johnson, ministrul de externe al Marii Britanii, şi o mumie descoperită în Elveţia. Misterul a fost elucidat după 40 de ani

Publicat: 27.01.2018
Trupul mumificat al unei femei înstărite din Elveţia, descoperit în 1975 în Basel, Elveţia, aparţine unei rude a actualului ministru de externe al Marii Britanii, Boris Johnson, potrivit rezultatelor testelor ADN, anunţă DailyMail

Mumia a fost descoperită în anul 1975, în timpul unor lucrări de renovare la Biserica Barüsser din Basel, Elveţia şi în primă fază cercetătorii au reuşit să determine că este vorba despre trupul unei femei înstărite care a decedat din cauza intoxicării cu mercur. Identitatea femeii a rămas un mister, întrucât la locul înhumării nu a fost descoperită nicio inscripţie care să ofere vreun amănunt, scrie Gândul.

Însă, în 2017, când cercetătorii au reuşit să extragă ADN din mumie au  putut stabili că femeia este Anna Catharina Bischoff – unul dintre strămoşii lui Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii Britanii şi fost primar al Londrei între 2008 şi 2016. Mai exact, femeia a fost stră-stră-stră-stră-stră-stră-străbunica lui Boris Johnson, scrie Daily Mail.

Arhivele elveţiene spun că Anna Catharina Bischoff era o femeie înstărită, căsătorită cu un preot din Basel, care a murit, în anul 1787, la vârsta de 68 ani, din cauza intoxicării cu mercur. În perioada respectivă, mercurul era folosit în tratarea sifilisului. Pe baza informaţiilor din arhive, se presupune că Anna Catharina Bischoff era implicată în tratarea persoanelor care sufereau de sifilis. 

Datele strânse de cercetători mai arată că una dintre fiicele Annei Catharina Bischoff s-a căsătorit cu Christian Hubert Baron Pfeffel von Kriegelstein, iar una dintre descendentele acestuia este bunica paternă al lui Boris Johnson, mai spune sursa citată. 

Boris Johnson s-a născut la New York, însă familia sa a revenit în Europa în 1973, stabilindu-se definitiv în Marea Britanie, în 1975. Într-un interviu recent, acordat BBC, Boris Johnson a vorbit despre viaţa sa şi a familiei sale, inclusiv despre strămoşii săi elveţieni. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase