Home » Istorie » În timp ce încerca să transforme urina în aur, un alchimist a descoperit o substanţă esenţială vieţii

În timp ce încerca să transforme urina în aur, un alchimist a descoperit o substanţă esenţială vieţii

În timp ce încerca să transforme urina în aur, un alchimist a descoperit o substanţă esenţială vieţii
Publicat: 04.02.2018
Numele alchimistului Henning Brand nu este atât de cunoscut, însă nu am avea multe lucruri esenţiale din prezent dacă acesta nu ar fi încercat să transforme urina în aur.

Precum alţi alchimişti din istorie, Brand era axat pe descoperirea Pietrei Filozofale, acea substanţă care l-ar fi ajutat să transforme metale în aur. În mare parte, Brand a realizat experimente cu apă şi alţi compuşi în diferite formule. Conform Gizmodo, atunci când alchimistul a decis să realizeze experimente cu urină a realizat şi primele descoperiri majore. 

Urina a devenit o substanţă fascinantă pentru mulţi alchimişti în secolul XVII, în mare parte datorită culorii sale, dar şi a abundenţei. Deoarece oricine urinează, alchimiştii precum Brand au încercat să transforme urina într-o mină de aur. Brand şi-a petrecut o mare parte din timp realizând experimente cu urină şi sperând să se întâmple o minune. În 1669, alchimistul a obţinut şi primul rezultat – o subtstanţă moale şi verzuie. Ceea ce a descoperit Brand era de fapt fosfor, un element chimic necesar tuturor vietăţilor pentru a supravieţui. Deşi Brand şi colegii săi nu au înţeles în acel moment ce au descoperit, reuşita lor a făcut înconjurul Europei. 

Fosforul este utilizat în prezent în diferite lucruri esenţiale, precum pasta de dinţi, fertilizatorii sau anumite băuturi. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase