VIDEO. Două epave ale unor corăbii extrem de rare au fost găsite în Marea Baltică
Prima pagină Istorie

VIDEO. Două epave ale unor corăbii extrem de rare au fost găsite în Marea Baltică

Alexandru Voiculescu | 02.07.2018 | ● Vizualizări: 814

Arheologii de la Muzeul Naţional Maritim din Suedia au descoperit epavele navelor din secolele XIV, respectiv XVI, pe coasta Suediei.

Epava din secolul al XIV-lea are 23-25 de metri lungime şi o lăţime de şapte metri. Este construită şi are motivele specifice stilurilor Evului Mediu târziu, scrie The History Blog.

Se estimează că cealaltă epavă este din secolul al XVI-lea. Particularitatea acesteia este că LA bordul navei se găseşte o cantitate însemnată de fier, aceasta fiind o resursă populară în Suedia, în jurul căreia s-a construit economia ţării scandinave.

Nu vor fi ridicate de pe fundul mării, pentru că procedura ar pune sub risc integritatea şi aşa fragilă a epavelor. Vor fi însă recuperate anumite piese care vor fi expuse în muzee, aşadar vizitatorii vor putea vedea artefactele găsite pe fundul Mării Baltice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O nouă descoperire impresionantă pe epava unde acum 116 ani s-a găsit celebrul mecanism Antikythera. ,,Este neobişnuit să descoperi asta''

Uriaşa epavă a Titanicului este devorată, pe fundul oceanului, de o bacterie microscopică

O scrisoare recuperată de pe epava RMS Titanic a fost vândută cu o sumă record. Ce a făcut-o atât de valoroasă - FOTO

Epava submarinului HMS Narwhal a fost găsită accidental în Marea Nordului, după 77 de ani. La bordul ei s-a făcut o descoperire macabră