Home » Istorie » În 1952 un inginer german prezicea că numele ”Elon” va fi asociat cu prima colonizare a planetei Marte

În 1952 un inginer german prezicea că numele ”Elon” va fi asociat cu prima colonizare a planetei Marte

În 1952 un inginer german prezicea că numele ”Elon” va fi asociat cu prima colonizare a planetei Marte
Publicat: 18.02.2018
Miliardarul născut în sudul Africii Elon Musk este unul dintre principalii inovatori ai călătoriilor în spaţiu. Compania sa SpaceX proiectează nave spaţiale care ar putea duce primii oameni pe Marte. Însă aceasta nu este prima dată când numele ''Elon'' şi ''Marte'' sunt utilizate în acelaşi context.

Wernher von Braun era un inginer aerospaţial din Germania ce a ajutat la producerea celor mai puternice arme ale naziştilor

Conform Vintage News, bărbatul şi-a început munca în 1944, iar până la sfârşitul războiului peste 3.000 de rachete balistice V-2 fuseseră lansate, în urma cărora au murit 9.000 de civili şi soldaţi. De asemenea, 12.000 de muncitori din lagărele de concentrare au murit după ce au fost forţaţi să participe la realizarea armei. 

Von Braun era pasionat de astronomie şi a dezvoltat o pasiune pentru rachete încă de la vârste fragede. În 1934 şi-a câştigat titlul de doctor în ingineria aerospaţială şi a fost recrutat la scurt timp de armata germană. Von Braun a fost trimis către o bază militară din satul Peenemunde, unde realiza experimente cu diferiţi combustibili lichizi pentru alimentarea supersonicelor Wasserfall şi a rachetelor balistice A-4, ce au fost redenumite mai târziu V-2 (Vergeltungswaffe 2). 

Deşi von Braun era conştient că pentru producţia rachetelor V-2 era utilizată munca forţată, nu ştia exact ce se întâmpla în lagărele de concentrare. În 1944, von Braun a fost acuzat că ar fi colaborat în secret cu Partidul Comunist din URSS şi a fost arestat de SS. Deoarece crimele sale împotriva regimului nu au fost niciodată dovedite a fost eliberat condiţionat şi a continuat să lucreze la dezvoltarea rachetelor balistice. Însă, în acea perioadă, bărbatul îşi realizase deja planul pentru a evda în SUA. A reuşit să fugă în Austria şi să se predea armatei americane. 

Von Braun a fost printre cei 1.500 de cercetători nemţi transportaţi în Statele Unite ale Americii. Deşi şi-a petrecut jumătate din viaţă dezvoltând rachete balsitice, adevărata pasiune a inginerului erau călătoriile în spaţiu. În 1975, a primit o şansă pentru -şi realiza visul, dar până în acel moment, bărbatul publicase o serie de lucrări privind colonizarea planetei Marte şi construirea unei staţii spaţiale pe orbita Pământului. 

Partea profetică din munca lui Braun se referă la guvernul autonom pe care l-ar avea Marte după colonizare. El susţinea că în locul preşedinţilor în fruntea coloniilor ar fi existat conducători ce ar purta denumirea de ”Elon”. ”Guvernul de pe Marte va fi condus de zece oameni, liderul ales pe o perioadă de cinci ani de către Elon şi cabinetul său,” scria Braun în lucrarea sa.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase