Home » Istorie » Un vas cu vin vechi de 2.200 de ani a fost descoperit într-un mormânt din China

Un vas cu vin vechi de 2.200 de ani a fost descoperit într-un mormânt din China

Un vas cu vin vechi de 2.200 de ani a fost descoperit într-un mormânt din China
Publicat: 27.03.2018
Un vas de bronz descoperit într-un mormânt din dinastia Qin conţine încă o cantitate considerabilă de vin. Mormântul a fost descoperit într-un cimitir din satul Yan, din apropierea provinciei Shaanxi.

Conform analizelor arheologilor, vasul datează din perioada 221-207 î.Hr. şi, deşi a trecut o perioadă îndelungată de timp, numeroasele artefacte descoperite în morminte sunt intacte. HistoryBlog notează că vasul de bronz este unul dintre cele mai importante obiecte descoperite. 

Specialiştii notează că vasul a fost îngropat din motive ritualice, înhumarea vinului fiind o practică comună în acea perioadă. Gura vasului era sigilată cu o ţesătură grosieră hessiană. Sigiliul a fost atât de eficient încât aerul nu a pătruns în interior. Astfel, chiar şi după 2000 de ani, vinul din interior este încă lichid. Conform lui Zhang Yanglizheng, cercetător din cadrul SPIA, cei 300 de ml de lichid alb conţin substanţe alcoolice

O altă piesă importantă descoperită în timpul excavărilor este o sabie din bronz ce are aproximativ 60 de cm. Forma mânerului, cât şi zimţii aflaţi pe o parte a sabiei indică faptul că era utilizată în timpul bătăliilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase