Home » Istorie » Cele mai vechi urme de paşi descoperite în America de Nord sugerează că oamenii au trăit în regiune la sfârşitul ultimei Ere Glaciare

Cele mai vechi urme de paşi descoperite în America de Nord sugerează că oamenii au trăit în regiune la sfârşitul ultimei Ere Glaciare

Publicat: 31.03.2018
Amprentele de picioare umane descoperite în Canada, pe coasta Pacificului, sugerează că oamenii trăiau în zonă în urmă cu 13.000 de ani, moment ce coincide cu ultima perioadă a celei mai recente Ere Glaciare.

Urmele de paşi, primele descoperite din acea perioadă pe ţărmul Pacificului din Canada aparţin indivizilor care au debarcat pentru prima oară pentru a se muta în zonele uscate. Conform Mail Online, imaginile digitale sugerează că paşii ar fi fost ai unui copil şi a doi adulţi. 

MESAJE DE FLORII. Cele mai frumoase mesaje, urări, sms-uri şi felicitări de Florii

Cercetările anterioare sugerează că în timpul ultimei Ere Glaciare (ce s-a încheiat în urmă cu 11.700 de ani), oamenii s-au mutat în America din Asia. Această tranziţie a fost realizată pe un pod natural către America de Nord, iar în cele din urmă au ajuns pe ţărmul vestic al Columbiei Britanice. 

În prezent, regiunea este acoperită de o pădure deasă şi poate fi accesată doar cu ajutorul unei bărci Din această cauză, descoperirea unor dovezi arheologice care să dovedească tranziţia oamenilor din acea perioadă este dificilă de realizat. Specialiştii au cercetat o zonă în care nivelul mării era, în trecut, cu doi, trei metri mai scăzut. ”Tot ceea ce am găsit sunt urmele de picioare şi câteva unelte,” a declarat dr. Duncan McLaren, principalul autor al lucrării. 

Credit foto: Duncan McLaren

El susţine că, în urma analizării amprentelor, indivizii priveau către ţărm. ”Este posibil ca aceştia să fii debarcat pentru a se muta pe uscat,” a declarat McLaren. În cadrul cercetării, specialiştii din Institutul Hakai şi Universitatea din Victoria au excavat între refluxuri bazinul cu sedimente de pe ţărmul din insula Calvert, Columbia Britanică. În cele din urmă, au descoperit 29 de amprente umane ale picioarelor, dintre care trei cu mărimi diferite. În urma datării cu radiocarbon, a fost estimat că aparţin unor indivizi ce au trăit în urmă cu 13.000 de ani. Până în prezent, specialiştii nu au putut determina câte persoane au tranzitat către America. Descoperirea se adaugă dovezilor ce susţin ipoteza conform căreia oamenii au utilizat un traseu de-a lungul ţărmului pentru a călători din Asia către America de Nord în ultima parte a Erei Glaciare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase