Home » Istorie » Inima reginei Anna de Bretania a fost furată de către hoţi. ”E de o valoare inestimabilă”

Inima reginei Anna de Bretania a fost furată de către hoţi. ”E de o valoare inestimabilă”

Publicat: 18.04.2018
Hoţii din Franţa oferă o nouă definiţie expresiei ''a fura inima cuiva'' după ce au sustras un artefact din secolul XVI ce conţine inima ducesei Anna de Bretania, singura femeie ce a fost încoronată de două ori regina Franţei.

Weekend-ul trecut, hoţii au spart geamul muzeului Thomas-Dobree din Nantes şi au furat cutia de 15 centimetri cu artefactul. Anna a fost încoronată la vârsta de 12 ani după ce s-a căsătorit cu Carol al VIII-lea al Franţei în 1491. După moartea lui Carol din 1498, femeia s-a căsătorit cu Ludovic al XII-lea şi a devenit din nou regină, loc pe care l-a ocupat până a murit la vârsta de 36 de ani, informează Mentalfloss

Deşi a fost îngropată în Bazilica din Saint Denis a cerut ca inima sa să stea alături de mormintele părinţilor ei din Bretania. ”Hoţii ne-au atacat muzeul şi au furat un obiect cu o valoare inestimabilă,” a declarat Philippe Grosvalet, preşedinte al departamentului Loire-Atlantique. ”Este mult mai mult decât un simbol, cutia conţine inima fostei regine Anna de Bretania,” adaugă el. 

Credit: Dennis Jarvis/Wikimedia Commons

Artefactul din aur a fost salvat înainte de a fi topit în timpul Revoluţiei franceze. De atunci a fost ţinut în siguranţă în muzeul Thomas-Dobree pentru mai bine de 130 de ani. Pe cutie este inscripţionat în franceza veche: ”În acest vas din aur pur se află inima oricărei femei măreţe din lume.”

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase