Home » Istorie » Femeia care a ţinut în mână dinţii lui Hitler şi-a scris memoriile. ”Dacă îi pierzi, vei răspunde cu capul”

Femeia care a ţinut în mână dinţii lui Hitler şi-a scris memoriile. ”Dacă îi pierzi, vei răspunde cu capul”

Femeia care a ţinut în mână dinţii lui Hitler şi-a scris memoriile. ”Dacă îi pierzi, vei răspunde cu capul”
Publicat: 02.05.2018
Era ultima zi a celui de-al Doilea Război Mondial în Europa şi Berlinul devenise un morman de ruine. Familiile germane se ascundeau în casele demolate, în timp ce trupele ruseşti sărbătoreau victoria, pe străzile prăfuite de bombardamente. Rafalele scurte indicau faptul că armata roşie încă se mai lupta cu ultimii nazişti loiali celui de-al Treilea Reich. În prezent, ruşii şi germanii privesc spre perspectiva păcii. Pentru unii sovietici, munca se desfăşura normal. Printre ei s-au numărat mai mulţi anchetatori din serviciile de contrainteligenţă.

Elena Rzhevskaia era una dintre angajatele lui Stalin, scrie Daily Mail. În contextul în care principala sa ocupaţie era să-i interogheze pe prizonierii germani, ar fi putut crede în acea dimineaţă, când a fost chemată în biroul comandantului Gorbuşin, că va face acelaşi lucru.

Dinţii lui Hitler. „Dacă îi pierzi, vei răspunde cu capul”

Gorbuşin i-a dat însă Elenei o cutie. „Era o cutie acoperită în satin”, şi-a amintit Elena. L-a întrebat pe Gorbuşin ce conţine. „Dinţii lui Hitler”, i-a răspuns acesta. „Dacă îi pierzi, vei răspunde cu capul”.

Ceea ce a urmat a devenit una din cele mai stranii misiuni din cel de-al Doilea Război Mondial. Chiar dacă radioul german a anunţat că liderul nazist s-a sinucis, cu opt zile înainte, în 30 aprilie 1945, confirmarea era în continuare necesară.

Mulţi au suspectat că Fuhrerul a fugit în Alpii Bavarezi sau chiar într-un stat sud american. Elena trebuia să dovedească, fără echivoc, că dinţii respectivi îi aparţineau lui Adolf Hitler. În prezent, datorită publicării memoriile lui Elena în engleză, lumea va afla povestea adevărată a modului în care ruşii au confirmat moartea Fuhrerului. Memoriile doamnei Elena vor demonta, probabil, câteva din teoriile conspiraţiei, legate de supravieţuirea lui Hitler după război.

De ce a fost aleasă Elena pentru misiunea istorică? „Pentru că nu avem niciun seif aici”, a declarat colonelul Gorbuşin. ”Şi, ca femeie, este mai puţin probabil să te îmbeţi şi să îi pierzi”.

Citeşte continuarea pe Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase