Home » Istorie » O nouă descoperire arheologică sugerează că oamenii călăreau măgarii în urmă cu 5000 de ani

O nouă descoperire arheologică sugerează că oamenii călăreau măgarii în urmă cu 5000 de ani

Publicat: 20.05.2018
În urmă cu 4700 de ani, o caravană în care se aflau crescători de animale egipteni şi măgarii acestora urmau o rută prin centrul Israelului către oraşul străvechi Tell es-Safi.

Acolo, constructorii din Epoca de Bronz au măcelărit şi îngropat unul dintre asini şi apoi au construit o casă deasupra. Conform Science Magazine, sacrificul avea ca scop protejarea edificiului. 

În 2008, o echipă de cercetători a descoperit scheletul măgarului şi au detectat existenţa unei crestături la nivelul premolarilor inferiori. Aceştia erau extrem de asemănători cu cei ai cailor şi a altor cabaline cărora le este amplasat în gură căpăstrul pentru controlarea mişcărilor capului. 

Credit: THE TELL ES-SAFI/GATH PROJECT

Datările cu radiocarbon din prezent sugerează că animalul a trăit în anul 2700 î.Hr. Astfel, specialiştii au ajuns la concluzia că aceasta este cea mai veche dovadă a practicării călăritului din Orientul Apropiat. După 1000 de ani apăreau în regiune şi primii cai. Conform teoriei specialiştilor, crescătorii de animale ar fi călărit măgarii cu mult timp înainte de apariţia cailor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase