Home » Istorie » Cum a murit Hitler? După analizarea craniului şi a dinţilor dictatorului, specialiştii au descoperit principala cauză a decesului

Cum a murit Hitler? După analizarea craniului şi a dinţilor dictatorului, specialiştii au descoperit principala cauză a decesului

Cum a murit Hitler? După analizarea craniului şi a dinţilor dictatorului, specialiştii au descoperit principala cauză a decesului
Publicat: 22.05.2018
În cadrul unui nou studiu, cercetătorii francezi au analizat fragmente din dinţii lui Adolf Hitler pentru a dovedi că acesta a murit în 1945 după ce a ingerat cianură şi s-a împuşcat în cap.

Cercetarea publicată în European Journal of Internal Medicine doreşte să pună capăt teoriilor conspiraţiei privind moartea dictatorului, bazându-se pe analize ştiinţifice ale dinţilor şi craniului lui Hitler, informează History.  ”Studiul nostru dovedeşte că Adolf Hitler a murit în 1945,” a declarat principalul autor Phillippe Charlier. ”Dinţii sunt autentici,” a adăugat el. 

Deşi este stabilit faptul că Hitler a murit în acel buncăr din Berlin există şi nenumărate zvonuri despre o posibilă evadare. Studiul prezent dovedeşte că dictatorul ”nu a plecat în Argentina la bordul unui submarin”, a declarat Charles.

La sfârşitul lui aprilie 1945, în timp ce forţele sovietice invadau Berlinul, Hitler îşi plănuia sinuciderile, inclusiv prin testarea pastilelor cu cianură şi prin dictarea unui ultim jurământ şi a testamentului. Cu două zile înainte ca Hitler să se sinucidă, Mussolini a fost împuşcat şi atârnat de picioare într-o suburbie din Milano. O soartă similară era inevitabilă. 

Pe 30 aprilie, corpul lui Hitler şi al soţiei sale, Eva Braun, au fost descoperite într-un buncăr. În aprilie 2018, după câteva luni de negocieri, serviciile secrete ruseşti au permis cercetătorilor să analizeze fragmentele din craniu şi dinţii fostului dictator.  Bucata din craniu conţinea o gaură produsă de un glonţ. Deşi specialiştilor nu le-a fost permis să preleveze probe din craniu, aceştia au notat în cadrul studiului că forma craniului este asemănătoare cu cea a radiografiilor craniului lui Hitler realizate cu un an înainte să moară. 

Imaginile cu dantura dictatorului publicate în cadrul studiului dezvăluie că majoritatea era confecţionată din metal. ”În momentul morţii, Hitler mai avea doar patru dinţi,” au notat cercetătorii în cadrul studiului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase